Woensdag 10 oktober gaat Jupiter naar Schorpioen en blijft daar tot 8 november 2018. Nu loopt hij in de laatste graad van Weegschaal en sluit daarmee het wegen af. Gewogen en (niet) goed bevonden. Alles dat in de loop van de tijd is aan gaan kleven en de ontwikkeling verhindert wordt in Weegschaal afgevoerd naar de grote verslinder die met een kwijlende bek wacht onder de weegschaal. De twee schalen van de Weegschaal komen nu in evenwicht. Op de ene schaal ligt het hart en op de andere de veer van de waarheid van de Egyptische godin Maat. Wat het hart zwaar maakt glijdt van de schaal en zo wordt het evenwicht herstelt. Dit is het startsein voor de volgende fase. De fase van sterven en opnieuw geboren worden. Jupiter staat aan de poort van Schorpioen en is klaar om deze wereld te betreden. De wereld die zich aanvankelijk duister en onheilspellend presenteert. De schat licht op als de angsten overwonnen zijn. In het komende jaar stapt de grote oppergod Jupiter door het rijk van Schorpioen en brengt verlichting en bevrijding.Deze laatste dagen zijn bijzonder. Een laatste graad van een dierenriemteken is hoog spiritueel. Om contact te maken met deze energie is sjamanistische drummuziek zoals van Gabriëlle Roth heel toepasselijk.

the_accompanied_journey_by_dzaet-d46r65sThey asked her, “How did you free yourself?”She answered, “By embracing my own power.” ~ Yung Pueblo

Art by dzaet art

Hemel oktober 2017

Alle Schorpioenen opgelet! En mensen die Schorpioenen kennen ook. Vanaf 10 oktober gaat Jupiter naar het dierenriemteken Schorpioen en brengt daar grootse verdieping. Heerlijk voor de Schorpioen, want nu mág hij doen wat hij zo graag doet; graven, de onderste steen boven halen, verdiepen, moeilijk doen en er nog voor gewaardeerd worden ook. En dat duurt nog tot volgend jaar november!
Ook zijn Venus, Mars en Neptunus verwikkeld in een liefdesdans. Die kan óf heel gecompliceerd en onduidelijk zijn, of zaligmakend en hemels.

Hieronder vind je de beschrijving van de planeetstanden in de maand oktober opgedeeld in de 12 dierenriemtekens. Ken je naast je sterrenbeeld ook de tekens waar je ascendant en je Maan in staan, lees die dan ook. Je bent meer dan je sterrenbeeld.

Ram
Ai, de imperfectie leidt tot ergernis bij je. Je blijft makkelijker in het probleem hangen, dan dat je een oplossing vindt. Elke oplossing brengt weer een nieuw probleem en dit drijft je tot wanhoop. Je hebt het gevoel geen steek verder te komen. Thuis moeten dingen anders en daarvoor heb je de medewerking van je partner bij nodig. Maar om dat voor elkaar te krijgen moet er flink wat water door de Rijn. Verwacht geen grote stappen en wees tevreden met elke vooruitgang. De liefde is een heel groot thema deze maand!

Stier
Voor jou geldt hetzelfde als voor de Ram, alleen ervaar jij het anders. Jij kunt best wachten en zit er niet zo mee als het niet direct gaat zoals je wilt. Jij bent degene die kritische vragen stelt en daardoor het tempo uit ontwikkelingen haalt. Maar ook jij ziet het niet altijd even scherp. Je luistert niet goed of je bent niet duidelijk in je communicatie. Je voelt je aangetrokken tot iemand maar tegelijkertijd zie je ook de onmogelijkheid. Toch houd je dat voorbestemde gevoel en giet je er een soulmate-sausje overheen en ben je in je gedachten overal.

Tweelingen
Meestal sta jij met je nieuwsgierige neus vooraan maar nu even niet. Je bent gericht op je innerlijk en ervaart daar bijzondere dingen. Zuivering en onthechting zijn jouw thema’s. Alsof je een toeschouwer bent van je werkelijkheid waarin je nauwelijks acteert. De uitzondering die je maakt zijn je kinderen. Kunstzinnige Tweelingen drukken hun spiritualiteit uit in woord en beeld. Je bent bezig met een innerlijke weging en doet dat heel precies. Zo ontdoe jij jezelf van ballast uit je verleden die je levenskwaliteit omlaag drukt.

Kreeft
Ook al ervaar je diepe dingen, toch word je niet overdonderd. Je kunt het prima aan omdat je erover na kunt denken. Je ontdekt de logica en kunt woorden geven aan je zielenroerselen. Deze maand is er geen gevecht tussen gevoel en verstand, maar ligt het juist op één lijn. Dat komt ook omdat je je goed voelt in de liefde. Je hebt iemand gevonden waar je een zekere balans mee voelt. Iemand die jou begrijpt en je kan hebben. Waarin je niet overstroomt en jezelf kwijtraakt, maar die met een nuchtere opmerking jou met beide beentjes op het droge zet.

Lees meer...

Met enige trots kondig ik de geboorte van mijn nieuwe website Horoscoopboek.nl aan. Op deze website kun je een horoscoopboek bestellen voor jezelf of voor iemand anders. In deze boeken lees je een astrologische duiding van de horoscoop voorzien van zorgvuldig gekozen afbeeldingen die de tekst net dat beetje extra geven en het geheel visueel aantrekkelijker maakt. sterre

Voor wie?

Het boek is voor iedereen. Ik heb een indeling gemaakt die een beetje op weg helpt in het kiezen van een passend boek.

Door op de link te klikken kom je bij de uitgebreide beschrijving terecht.  

Hoe lang voordat ik het boek in huis heb?
Als ik je bestelling binnen heb neem ik contact met je op. Het zal ongeveer 3 weken duren voordat je het boek in huis hebt. Wil je het eerder? Geef dat dan aan. Ik ga kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Uniek en persoonlijk
Het horoscoopboek is persoonlijk want het gaat helemaal over de persoon in kwestie. Het kan zo de boekenkast in en keer op keer worden nagelezen.  

Pepernoten en kerststollen
Pepernoten? Kerststollen? We zitten pas in september en in de supermarkt liggen al pepernoten. De feestdagen lijken nog ver weg, maar voor je het weet struin je internet af op zoek naar een origineel cadeau. Dan is een horoscoopboek buitengewoon origineel want je vindt het nergens anders op deze manier gemaakt. Elke boek wordt opnieuw geschreven en er wordt geen gebruik gemaakt van algemene teksten uit een bestand.

Vanwege de levertijd en de te verwachtte drukte nu alvast een aankondiging. Bestel dus tijdig!

Donkere Maan Meditaties in Hilversum

Elke maand komen de Zon en de Maan samen. Dit is een kort moment waar een energetische bevruchting plaats vindt van bewustzijn, Zon, met onderbewustzijn, Maan. Het is een mystieke en mysterieuze gebeurtenis welke we niet met ons verstand kunnen begrijpen. Daarom gaan we mediteren. Via exclusief geschreven geleide - meditaties gaan we dit bijzondere moment binnen laten in onze geest en ziel.

Deze groep loopt ook in Arnhem. Meer informatie vind je op deze website.

Door mee te doen aan deze meditaties krijg je meer bewustzijn op wat er in jou leeft en hoe dat in verband staat met de actuele energie. Je krijgt meer zelfkennis en opent je spirituele bewustzijn gericht en doeltreffend.
Je herkent veel sneller welke energie er om je heen is en kunt daardoor betere keuzes maken. Simpel omdat je meer weet en meer bewustzijn hebt.

Praktisch:
De bijeenkomsten zijn van 20.00 tot 22.00. Een avond ziet er als volgt uit:

  • Binnenkomst
  • Het energetisch openen van de ruimte
  • Persoonlijke afstemming door een vaste, terugkerende meditatie
  • De geleidemeditatie
  • Afronden en weer terug in deze tijd en plaats komen
  • Reflecteren en uitwisselen
  • Afsluiten en weer goed geaard naar huis


Waar en wanneer?
In centrum De Koningin te Hilversum. We komen maandelijks bijeen op woensdagen. De eerste bijeenkomst is op woensdag 11 oktober. Als je je opgeeft krijg je een volledig overzicht van de data.

Persoonlijke horoscoop?
Elke deelnemer krijgt zijn persoonlijke horoscoop zodat ik kan zien in welk levensgebied de Donkere Maan plaatsvindt.

Meenemen
Een dikke kaars met veel branduren en een kristal om de energie in op te slaan.

Doorgaande groep
Om het ritme erin te houden en een maximaal effect van deze meditaties te verkrijgen doe je elke maand mee. De eerste keer kun je meedoen en ervaren of je de volgende elf keer er ook bij wilt zijn. Dit is geen doorlopende groep omdat dit te rommelig is.

Lees meer...

Relax, nothing is under control. 

In september zitten we nog in de nasleep van de eclips van 21 augustus. Dat betekent dat de vernieuwing of verandering die toen is geïnitieerd concreet wordt gemaakt in woorden en daden. De verantwoordelijke planeten daarvoor zijn Mercurius en Mars. Zij raken begin september de laatste graden van Leeuw waarop de eclips viel. Op 5 september gaat Mercurius gelukkig weer vooruit lopen. Dit betekent dat communicatie en handel weer bij hun positieven komen en normaal kunnen verlopen. September is de maand van het dierenriemteken Maagd en daarmee een oogstmaand. De zaden die in de lente zijn geplant, gebloeid hebben in de zomer hebben vruchten voortgebracht en deze kunnen we nu oogsten. Met andere woorden; resultaten van inspanningen worden nu zichtbaar. Bescheiden als Maagd is blijft de verrukking uit. Blijdschap speelt vooral van binnen. 

Wat dit voor de afzonderlijke dierenriemtekens inhoudt vind je hieronder. Met zoals altijd de opmerking dat het aan te raden is ook de tekens te lezen waarin je Maan en Ascendant staan. 

Ram
Jij ervaart een zekere onrust deze maand. Helemaal lekker ontspannen gaat moeilijk omdat je hoofd zo vol zit met allerlei dingen. Er is geen structuur in aan te brengen en dat zorgt ervoor dat je maar blijft malen. Als jouw planeet Mars op 6 september van Leeuw naar Maagd gaat, merk je enige verbetering. Opeens heb je de energie en het inzicht om alles op een rijtje te krijgen. Houd echter wel rekening met een onzichtbare factor, waardoor je alles opeens anders moet gaan ordenen of begrijpen. Gelukkig heb je een snelle en wendbare geest. Je strijdvaardigheid heb je nodig om voor je positie te zorgen. 

Stier
Jij bent druk en hebt een duidelijk doel. Maar, dat houd je voor jezelf en hang je niet aan de grote klok. Omdat het nog niet allemaal klaar is om aan de buitenwereld te worden gepresenteerd. Laat jou maar schuiven! Dat gaat helemaal goedkomen. Je persoonlijke ontwikkeling staat in het teken van zelfontplooiing en je plaats innemen. Maar ook je stempel op je leven drukken. Je voelt heel sterk dat je zelf de vormgever bent van je leven en gaat daar een actievere rol in nemen. Je gaat op zoek naar je grote levensthema’s en ziet in welk aandeel je daarin hebt. Door jezelf een toeschouwer te maken vallen de sluiers van de illusie waarin je hebt geleefd. 

Tweelingen
Jij gaat zaken rechtzetten en wel meteen. Niet dat je zo ongeduldig bent maar je voelt dat de tijd rijp is. Het is belangrijk dat je snel, effectief en krachtig handelt nu. Je straalt een natuurlijke autoriteit uit en dat sterkt je zelfvertrouwen. Je staat er, en hoe! Je bent warm, betrokken én duidelijk. Dat anderen dat als streng zien is hun perceptie en niet jouw intentie. Een oudere kwestie sleept nog even voort maar zal deze maand oplossen. Mede ook dankzij jouw doortastende en vastberaden optreden. Je laat je niet tegenhouden. Aandachtspuntje; soms ga je te snel en moet je op de rem trappen. Anders schiet jij je doel voorbij en dat zou jammer zijn.

Kreeft
Je komt dingen te weten die geheim zijn gehouden voor je. Kennelijk was het aan de tijd. De kans is groot dat je niets kunt met de nieuwe informatie en dat je het nog even bij je moet houden. Het kan best een emotionele impact op je hebben omdat het dingen in een nieuw daglicht zet. Het is belangrijk dat je je aan je ethiek vasthoudt en niet handelt vanuit een opvlammende emotie. Hoe moeilijk dat ook is. Het is een belangrijke maand voor jou, Kreeft. Gelukkig heb je mensen die je in vertrouwen kunt nemen en waar jij je hart kunt luchten. Houd je aan de feiten en probeer de grote lijnen te blijven zien. 

Lees meer...