Hemel in december 2012

Saturnus in Schorpioen, dat is me d’r eentje! Op 6 oktober kwam ie in de Schorpioen, en pas op 24 december 2014 verlaat hij dit teken. Saturnus is de planeet die bij het teken Steenbok hoort. Schorpioen heeft als planeet Pluto. Saturnus staat ruim 2 jaar in het teken van Pluto, en Pluto staat in het teken van Saturnus. Dat heet een receptie; de planeten zijn bij elkaars teken op bezoek. Toen Pluto naar Steenbok ging, kelderde de huizenmarkt, werden rotte plekken zichtbaar in grote organisaties en begon de wereldwijde crisis. Pluto is meedogenloos eerlijk. Dat kun je zowel positief als negatief duiden, het is net maar aan welke kant van de streep je staat. Maar dat de crisis uitzuivert is zeker. Dit veroorzaakt chaos, en daar zitten we al jaren in. Nu Saturnus in Schorpioen is gearriveerd, worden de effecten sterker voelbaar. Schulden lopen op, mensen ervaren persoonlijke crisissen en er is nog geen waarneembaar licht aan de horizon. Niet echt rooskleurig allemaal.picard_as_borg

Chaos is donker en verwarrend, zonder oriëntatie en houvast en zonder duidelijk toekomstbeeld.

Brouw daar maar eens een opgewekt verhaal van als astroloog!

 

Ik moet in dit soort situaties altijd meteen denken aan de ontmoetingen van de helden ( Captain Picard…!) uit Star Trek met de Borg. De Borg zijn half menselijke, half kunstmatige wezens. Ze hebben geen individueel maar een gezamenlijk bewustzijn. Een bekende Borg is 7, de mooie blonde ( goh) dame met een half mechanisch gezicht. De bemanning van de Starfleet is erg dapper en zij zijn op een vredesmissie, maar de Borg wordt gevreesd. Ze reizen in een grote, mechanische kubus door de ruimte en duiken overal plotseling op.

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.’

Verzet is zinloos. Want de krachten zijn groter. Dat is een thema dat precies past bij Pluto in Steenbok en Saturnus in Schorpioen. Er is een groter geheel dat je toch wel opeist. Of je nou meewerkt of niet. Je gaat op in de Borg, het grotere bewustzijn en levert je individualiteit in. Poe hee! Dat is heavy shit! Zeker voor hen wiens ego buitengewone proporties heeft aangenomen waarmee zij macht en rijkdom hebben vergaart. En tóch is de Borg ( lees; de actuele energiestroom) groter. Maar gelukkig voor ons, uitverkoren spirituelen, niet. Want wij kennen de materie maar al te goed en Weten dat we een mini onderdeel zijn van het Grotere Geheel. De Borg vertelt ons niets nieuws, maar laat slechts zien hoe die onzichtbare werkelijkheid eruit ziet. Gelukkig ontspringen wij de dans van deze chaos en ontreddering!

Not.

Ook wij hebben te maken met de chaos en de daarbij komende onzekerheid over onze welvaart en bestaanszekerheid. Ook wij verliezen onze baan, zien ons inkomen kelderen en moeten helaas onze reis naar een bijzondere heilige plaats in Verweggistan afzeggen. Het biologische brood wordt veel te duur en een slaapkamer delen met je broer en schoonzus omdat zij hun huis niet meer kunnen betalen, zien we écht niet zitten. Zouden we dan toch verwend zijn, en gewend aan de mooie exponenten van deze consumptiemaatschappij?

Neem Google. Ze ( wie zijn dat eigenlijk?) weten alles en al onze verstuurde gmails plus attachements zijn van hun! Google = De Borg=Big Brother. George Orwell had het al lang in de smiezen.

We zitten met z’n allen in Starfleet en maken onze ruimtereis. De komende jaren zijn we in gevecht met de Borg, en zij geven een wijs advies dat voor sommigen klinkt als een dreigement. Verzet is zinloos.

Maar hoe halen we hier het positieve uit? Want zo heel hopeloos kan het toch niet zijn? God houdt toch van ons, en we doen zo ons best! Waar is ons snoepje? Onze beloning voor al dat mediteren en afstemmen op het Hogere Bewustzijn? We zijn toch de beste maatjes met de engelen, aartsengelen, goden en guru’s? Nou?!!

Tijd.

Meebuigen met de stroom.

De krachten die nu werkzaam zijn, zijn onderdeel van een eeuwige, natuurlijke stroom. We kunnen dus maar beter meewerken en de beschikbare energie versterken door bij te dragen aan een wereldwijde transformatie. En soms is dat hard. En soms moeten we veel inleveren van alle westerse luxe. Misschien raak je je auto wel kwijt, misschien je huis, je elektrische fiets of je pc! Misschien zijn de schappen van de supermarkt op een dag leeg. Wat moet je dan?

Saturnus in Schorpioen maakt een eind aan de hoge eisen die mensen aan hun leven stellen. Pluto in Steenbok geeft feilloos aan waar de rotte plekken zitten. Natuurlijk gaat een Moszkowicz neer, struikelt de kerk, het bankwezen, de verzekeringsmaatschappijen, de zorg(?)verzekeraars en alle andere graaiers. Natuurlijk piepen de die-hard VVD’ers en betitelen Rutte tot hun aartsvijand.

Zij zijn allemaal vergeten dat we mensen zijn en dat we samen zijn. Dat de afscheidingen tussen de tuintjes in een straat met rijtjeswoningen aandoenlijk zijn in de ogen van het Grotere Geheel.

De Borg leert ons, dat we onderdeel zijn van een groter geheel. Verzet is zinloos. En er komt een tijd, dat we de Borg ontmoeten. Ook al zien we ze al van verre op onze radar, we ontkomen niet. Die tijd is gekomen. Misschien toch maar eens de alleenstaande buurvrouw met 4 kinderen uitnodigen voor een lunch? Of die bejaarde mevrouw een middag rondrijden in een mooi herfstbos en luisteren naar haar levensverhaal? Of op je werk plaatsmaken voor een jonge vader met 2 kleine kinderen? Of aardig en verdraagzaam zijn naar die scheldende VVD’er die zijn Jaguar moet verkopen? Want die buurvrouw, dat ben jij. Die bejaarde? Dat ben je ook. En oh hemel, die scheldende VVD ‘er, dat ben je ook. Hoe fijn is het dan, een mens te kennen die dat begrijpt en toch je vriend blijft. Een echte vriend, geen facebookverzinsel.

En voor je denkt dat astrologen menen dat ze de waarheid prediken, bedenk dan dat astrologen ook mensen zijn en produkten van deze maatschappij. Met een afscheiding in de achtertuin.

Het thema voor de receptie van Pluto en Saturnus is een groot en krachtig thema met verstrekkende gevolgen. De astroloog kan vertellen hoe lang dit duurt en welke wendingen het heeft.

Waarvan akte.