U heeft uw bestemming bereikt

Naast de 12 dierenriemtekens, de 10 planeten en de 12 huizen kent de astrologie meerdere punten. Sommige astrologen werken met asteroïden, manen van andere planeten of denkbeeldige punten die via een formule worden berekend. Een van die denkbeeldige punten is de Maansknoop . De Maansknoop bevindt zich op het snijpunt van de baan van de maan en de baan van de zon. Er zijn er dus 2; de Noordelijke Maansknoop en de Zuidelijke Maansknoop. De Zuidelijke Maansknoop wordt wel gezien als het punt dat informatie geeft over hoe je dit leven binnen komt. Met welk rugzakje, lading, opdracht of karma. De Noordelijke Maansknoop vertelt iets over je bestemming en waar je naartoe beweegt in dit leven met deze persoonlijke horoscoop. Als er op zo’n punt een bewegend licht ( planeet) staat, dan geeft die planeet extra informatie over de aard van de energie en de processen waar je mee te maken hebt.

Deze maand is er aan de hemel een dergelijk fenomeen gaande. Saturnus ( ja, daar hebben we ‘m weer!) staat op de Noordelijke Maansknoop in het teken Schorpioen. Deze planeetstand geeft aan dat er definitieve en onomkeerbare besluiten worden genomen die diep ingrijpen en energie vreten. Waarom? Omdat ze veelomvattend zijn en zorgen voor een transformatie. Wij als Koorddansers weten dat alles stroomt en niets ooit hetzelfde blijft, behalve dan de onveranderlijke archetypische energieën natuurlijk. Vergelijk het met een pan boerenkool: aardappelen en boerenkool blijven aardappelen en boerenkool maar de uiteindelijke stamppot wil nog wel eens verschillen van smaak of kleur.

Hetgeen in september wordt besloten, al dan niet op eigen initiatief, zal voor een zeer lange periode zo blijven. Astrologisch gezien zal dit ongeveer 28 jaar duren, waarin elke keer na 7 jaar er een herziening of bijstelling zal plaatsvinden. Omdat ook Pluto meedoet in dit verhaal, kan er een zekere druk ontstaan die een opgejaagd en ‘nu of nooit’ gevoel oproept. Je hoeft geen gehoor te geven aan elke drang die zich aandient, maar je kunt deze drukkende energie gebruiken om je de ernst van de situatie te realiseren. En de beheersing op te brengen om een zo zuiver mogelijk standpunt in te nemen. Wat is je focus? Waar wil je vandaan en waar wil je naartoe?

Venus loopt vanaf 12 september ook in Schorpioen en is de olie van de machine. Zij zorgt voor liefdevolle verbindingen en maakt ze mogelijk. Saturnus geeft stabiliteit en Pluto grootsheid en onverbiddelijkheid.

Mars staat in het teken Leeuw en daagt uit wat nu gevormd wordt. Hij stelt prikkelende vragen, zorgt voor interessante omstandigheden en zaait tweedracht tussen ego’s. ‘Wie is de sterkste? Wie heeft de grootste? Wie wil er met me vechten?’

Het teken Leeuw en Schorpioen hebben samen veel spanning en strijd. Leeuw poneert en vindt het vanzelfsprekend dat hij de baas is. Een Alfamannetje, want dat is immers zijn natuur.

Schorpioen trekt dit in twijfel en daagt hem heel subtiel en bijna onzichtbaar uit. Kleine prikjes die pijn doen omdat ze exact op de gevoelige plek terecht komen. Schorpioen test Leeuw of hij zijn ingenomen positie wel waardig is en aankan. Als dat zo is, heeft hij aan Schorpioen een kritische en trouwe rechterhand en Schorpioen heeft er een echte vriend bij die hem waardeert op zijn visie. Iets dat niet vaak gebeurt omdat het zo confronterend kan zijn.

 

September 2013 is dus een pittige maand waarin zaken beklonken worden na enige interne strijd. In ieders psyche zijn sub persoonlijkheden die allemaal belangrijk gevonden willen worden. De ene ( Mars) heeft een luidere stem dan de andere (Venus). Mercurius zorgt voor de communicatie tussen deze sub persoonlijkheden. Hij begint september in Maagd en is daar akelig kritisch. Dit is geen vloeiende communicatie, maar mierenneukerij. Heel goed om te analyseren waar de schoen wringt en de zuivere focus boven water te krijgen, maar killing als het gaat om voortgang en afstemming.

Vanaf 11 september gaat Mercurius naar Weegschaal en daar is hij veel socialer en gericht op het gezamenlijke doel: verbinding. Mercurius geeft alle sub persoonlijkheden een stem en neemt hun boodschap mee in de overweging op weg naar het eindresultaat. Now we’re talking … We komen ergens en gaan zien waar het allemaal naartoe beweegt. Mercurius heeft de vaart er lekker in en loopt in 19 dagen door het hele teken Weegschaal in.

 

Ondertussen staat onze held de zon in het teken Maagd. De eerder genoemde Maagdenergie wordt hierdoor versterkt en krijgt een waarachtig karakter. Verschillen zorgen voor verwijdering en dat vindt deze zon wel aangenaam. Deze zon houdt niet zo van intimiteit omdat hij dat al snel als bevlekking ervaart. Deze zon realiseert zich heus wel dat alles één is en er dus in die zin nooit sprake kan zijn van bevlekking, maar dat besef rust diep in zijn kern en is niet altijd toegankelijk voor hem. Het zou fijn dat als dat in deze septembermaand wel mogelijk wordt gemaakt door de dynamiek van de algehele constellatie als boven genoemd. Vanaf 23 september gaat de zon naar Weegschaal en daar ervaart hij zeker en vast de verbondenheid weer. Er zijn gevoelig dingen besproken en indien nodig veranderd. Relaties bloeien onder deze zonnestand en het vintage All You Need is Love principe wordt weer helemaal hip.

Niet alleen in liefdesrelaties, maar in alle relaties. Liefde is de drijvende kracht, de verbindende schakel en blijft onveranderlijk eeuwig hetzelfde.

U heeft uw bestemming bereikt.