Het astrologische plaatje van je ziel

Tijdens de 2e Nationale Astrologie Dag

Lezingen- Markt- Workshops - Astro-opstelling - Astro dating

Met o.a. Chinese, kabbalistische, medische, voorspellende, spirituele, Jungiaanse, Vedische astrologie.

  • Wat weet je over je sterrenbeeld en daarmee over jezelf?
  • Wat weet je van andere astrologieën en wat ze jou te vertellen hebben?
  • Heb je wel eens een astrologische opstelling meegemaakt?
  • Wel eens een snelduiding van je horoscoop gehad? Of een voorspelling?

Verdiep je zelfkennis met de bekende en deskundige astrologen op 1 november 2015 tijdens de 2e Nationale Astrologie Dag. Je wordt niet alleen wijzer over jezelf en je eigen sterrenbeeld, maar je ontdekt ook wat de Chinese, kabbalistische medische, voorspellende, spirituele, Vedische en Jungiaanse astrologie je te vertellen hebben.

Uitgeverij Koorddanser en Centrum Djoj organiseren samen deze 2e Nationale Astrologie Dag met een keur aan zeer ervaren astrologen. Het biedt onder meer een dag lang astrologische informatie met lezingen en workshops. Daarnaast is er de hele dag een astro-markt waar aanbieders van astrologische kennis en producten zich kunnen presenteren.

Lezingen

De lezingen/workshops zijn verdeeld over drie verschillende zalen en in parallelsessies.

De volgende lezingen in drie zalen staan op het programma:

1. Medische astrologie: Adrie van de Ven.

2. Spirituele of zwarte lichten astrologie: Menno Noordervliet.

3. Ken Uzelve; Zo Boven zo beneden: Elodie Hunting.

4. Gelukspunten in de geboortehoroscoop: Floor Geenen

5. Opstelling van sterrenbeelden: Jan de Graaf.

6. Kabbalistische astrologie: Leo Hunting.

7. Jouw elementen uit de Chinese Nine Star Ki-astrologie: Nina Elshof.

8. Het nú volgens de Jungiaanse astrologie: Karen Hamaker.

9. Voorspellen met eclipsen (Vedische astrologie): Willem Simmers.

Datum

Zondag 1 november 2015 van 9.20 tot 17.00 uur.

Locatie

Centrum Djoj

Antony Duyklaan 5, 3051 HA Rotterdam

www.djoj.nl

De lezingen en de sprekers:

 

1. Medische astrologie

Adrie van der Ven spreekt over medische astrologie. Van oudsher worden de twaalf dierenriemtekens en de planeten ook lichamelijk geïnterpreteerd; niet alleen gaan ze over karaktereigenschappen, maar ook over het lichaam. Kenmerken van de planeten passen bij de functies van organen, zoals de Zon als symbool van middelpunt bij het hart wordt geplaatst, het centrum van de bloedcirculatie. De horoscoop biedt reële invalshoeken om tot een toepasselijk behandelplan te komen. In de lezing komen kenmerken van die fysieke besturingssystemen zoals het hormonale systeem, het zenuwstelsel en o.a. het immuunsysteem naar voren en worden richtlijnen gegeven voor behandeling. Op grond van ieders horoscoop zijn toepasselijke natuurgeneeskundige opties aan te bevelen. Welke behandelmethoden een goede kans van slagen hebben, welke mineralen, kruiden of bloesems van toepassing zijn, staat in ieders horoscoop te lezen.

Adrie van der Ven is natuurgenezer, astroloog, regressietherapeut en chakra reader van beroep. Hij schreef diverse boeken. Hij heeft een praktijk in Amsterdam en is docent natuurgeneeskunde bij de Silverlinde in Breda. Verder verzorgt hij trainingen in chakra’s, natuurgeneeskunde en astrologie. Meer: www.adrievdven.nl

 

2. Zwarte Maan en Zwarte Zon of spirituele astrologie

Zwarte Maan en Zwarte Zon verwijzen naar een metafysisch, zo je wil spiritueel, niveau in de horoscoop en hoe we daarmee kunnen omgaan. Het zijn punten in de horoscoop die ons kunnen vertellen hoe ons unieke afwijzingsverhaal eruit ziet en hoe dit getransformeerd kan worden naar bezieling en passie voor dat wat wij doen en realiseren in het leven. Eenmaal in contact met onze passie wordt het leven bruisend en zinvol. De zwarte Maan staat voor een proces in ons leven die ons als het goed gaat steeds meer in contact brengt met onze ziel en essentie. We gaan ons letterlijk meer bezield voelen. De Zwarte Zon verteld ons het verhaal hoe we het leven via vallen en opstaan als een groot en zinvol avontuur kunnen gaan ervaren.

Menno Noordervliet is psycholoog en heeft zich verdiept in astrologie. Naast consulent en coach is hij al 10 jaar voorzitter van de Astrologische Vakvereniging Nederland (AVN) dat astrologie een volwaardige plaats in onze cultuur wil geven zoals dat in de oudheid en middeleeuwen ook het geval was. Meer:

Meer: www.noordervliet.com en www.avn-astrologie.nl.

3 Ken Uzelve; Zo Boven zo Beneden

In deze lezing wordt de geboortehoroscoop belicht als weg naar disidentificatie. De lezing gaat in op de verschillende bewustzijnslagen in een geboortehoroscoop. Het model dat Elodie hanteert bestaat uit de vier elementen plus het vijfde element geest. De principes Ken Uzelve en Zo Boven Zo Beneden worden uitgediept in een astrologische context. Van oorsprong is astrologie een esoterische discipline die barst van de rijkdom aan symboliek en inwijdingswegen naar de diepste, transpersoonlijke kern.

Elodie Hunting houdt zich ruim 25 jaar actief en professioneel bezig met astrologie. Om de astrologie goed te doorgronden heeft ze de kabbala en westerse esoterie uitgebreid bestudeerd zowel mentaal als meditatief. Meer: www.elodiehunting.nl.

 

4. Gelukspunten in je geboortehoroscoop

Deze lezing geeft astrologische inzichten in de karaktertrekken en beperkingen die iedereen heeft. De meeste mensen weten wel in welk sterrenbeeld de Zon staat, maar er zijn meerdere, belangrijke facetten die invloed uitoefenen. Een belangrijk punt blijkt het Caduceus Punt in ieders geboortehoroscoop te zijn. Daarin vind je jou aandrijvende energie die zo karakteristiek kan uitwerken. Alle sterrenbeelden worden belicht en uitgelegd en er is uiteraard ook ruimte voor interactie.

Floor Geenen is sinds lange tijd intensief bezig met astrologie waarbij voor haar de kern ligt in het medische en psychologische aspect hiervan. Zoekend naar de kern van de mens is het boek “De Caduceus Code” uitgegeven. Meer: www.gaia-abc.com.

 

5. Astro-opstelling: in je element met je sterrenbeeld

We gaan op avontuur, we gaan de helende kracht ontdekken van de elementen vuur, aarde, lucht en water. Helen is spelen – zo ontdek je het spontane en ongedwongene in jezelf. Deze helende kracht heb je ook nodig als opvoeder of leidinggevende – het zijn kwaliteiten die je in jezelf naar voren haalt. Jouw element is verbonden met je sterrenbeeld – en dus ook met de energie van je tegenpool, die zowel als domper als uitdaging dient. De verbinding met de chakra’s maakt dit tot een lijfelijke ervaring. In deze workshop krijg je simpel maar effectief gereedschap mee om hiermee aan de slag te gaan.

Jan de Graaf is astroloog (erkend lid AVN) en docent intuïtieve ontwikkeling, waaronder aurareading en coaching. Hij geeft les aan het Essence College, school voor intuïtieve ontwikkeling te Bodegraven. Daarnaast is hij auteur van diverse boeken en publicaties op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling, waaronder Mythen van de Dierenriem; Astro Cards en De Hemel heeft Voeten in de Aarde. Zijn laatste boek heet De astrale werkelijkheid – over het ontwikkelen van bewustzijn in de droomwereld. Hij heeft zijn praktijk in Bodegraven. Meer info: www.essencecollege.nl.

 

 

6. Astrologie en haar oerbron kabbala

In deze lezing zullen zal de grondslagen van astrologie - de kabbala - zichtbaar gemaakt worden en leiden naar verrassend nieuwe in zichten in astrologie. Deze inzichten zijn nauwelijks bekend in astrologie. Verruim uw kennis van astrologie door deze lezing bij te wonen.

Leo Hunting heeft hierover een boek over geschreven: “Esoterische dimensies in astrologie “ Leo verzorgt al 35 jaar een astrologieopleiding en geeft lezingen over deze onderwerpen. Meer: www.chocmahopleidingen.nl.

 

7. Je Chinese horoscoop berekenen

Een interactieve lezing over de Chinese astrologie. Nine Star Ki is een vorm van Chinese astrologie die toegepast wordt binnen de Feng Shui. Centraal staan de Negen Verschijningsvormen van de Vijf Elementen die op hun beurt weer verschillende aspecten van Yin en Yang representeren. Nine Star Ki geeft zicht op de werking van deze verschillende aspecten in je leven. Wat gaan we doen? Aan de hand van het geboortejaar kunnen met een eenvoudige berekening jouw Nine Star Ki-getallen worden gevonden. Deze drie getallen geven aan tot welk element je behoort en welke eigenschappen je - in aanleg - bezit, hoe je je over het algemeen gedraagt en welke tendensen er zich in je leven aftekenen. Met deze getallen kun je een duiding maken van je karakter en je voorkeuren. Tijdens de lezing wordt ingegaan op het eerste van je drie Nine Star Ki getallen en ontvang je uitleg over de invloed van dit getal op je leven.

Nina Elshof is Nine Star Ki-deskundige en Feng Shui-adviseur en -docent aan de Feng Shui Academie. Meer: www.ninaelshoffengshui.nl.

 

 

8. Jungiaanse astrologie

In deze lezing worden de tekens van het dierenriem naar hun element uitlegd, met veel voorbeelden van alledaagse houdingen, compensatiegedrag en reacties in relaties. Het teken van de dierenriem waaronder je geboren bent is weliswaar één van de onderdelen van je geboortehoroscoop, maar wel een belangrijke. Elk teken behoort tot één van de vier elementen, en het element vertelt hoe je je oriënteert in de wereld, jezelf een plek geeft, welk type overcompensaties je zoals hebt, en ook hoe je van daaruit omgaat met relaties en je partner. In deze workshop gaan we aan de hand van aansprekende voorbeelden en anekdotes uit het dagelijks leven de vier elementen (dus de twaalf tekens) onder de loep nemen, met een knipoog naar onszelf: een feest van herkenning.

Karen Hamaker-Zondag is Jungiaans astrologe. Ze schreef diverse boeken, geeft les, is een veelgevraagde spreekster voor en verzorgt lezingen. Meer: www.karenhamakerzondag.com, www.astrologiecollege.nl en www.asfaloth.nl. 

  

 

9. Wat zons- en maansverduisteringen je vertellen

In de lezing wordt ingegaan op het onstaan van eclipsen en de verschillende soorten eclipsen. Daarbij wordt uit de doeken gedaan wat eclipsen in astrologische zin betekenen. Hoe werkt een eclips uit in een individuele horoscoop of de horoscoop van een land. Wat precies is de invloed van voorgeboortelijke ( prenatale) eclipsen en voorgeboortelijke volle en nieuwe manen ( lunaties). En wat is de voorspellende waarde?

Willem Simmers is gespecialiseerd in eclipsen (zons- of maansverduisteringen) in de astrologie, iets dat ieder raakt. Willem combineerde aanvankelijk astrologie met zijn beroep als NLP/hypnotherapeut, maar geleidelijk kwam de astrologie op de eerste plaats te staan en werkt hij sinds 1985 als beroepsastroloog. Meer: www.willemsimmers.nl.

 

 

Programma

9.30-10.30 u. Zaal open, bezoek Astro-Markt, koffie/thee.

10.30-12.0010.30-12.00  u. Lezingen 1, 2, 3 in parallelsessies.
12.00-13.00 u. Lunch, bezoek Astro-Markt.

13.00-14.3013.00-14.30  u. Lezingen 4, 5 en 6 parallelsessies.

14.30-15.00 u. Koffie-/theepauze.

15.00-16.3015.00-16.30 u Lezingen 7, 8 en 9 parallelsessies.

16.30-17.00 Bezoek Astro-Markt.

 

 

Astro-Markt

Op de aparte Astro-Markt staan max 10 tafelstands waarvan 4 in sessieruimtes voor aanbieders van producten of astrologische consulten. Uitgevers, astrologen en productleveranciers.

 

Prijzen

De toegangsprijs bedraagt (excl. lunch) €30 inclusief btw (ex 6% btw €42,45). Gestreefd wordt naar minimaal 100 deelnemers, met een minimum van 60.

Er zijn tafelstands en consulttafel beschikbaar. Informeer hiernaar op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

Aanmelden: www.djoj.nl of via www.kd.nl.