She's got it

A Goddess on a mountain top
Was burning like a silver flame
The summit of Beauty in love
And Venus was her name

April 2009 begint met een retrograde (schijnbaar achteruit lopende) Venus. Deze godin van liefde en schoonheid heeft een enorme aantrekkingskracht en wendt dit aan om verbindingen te leggen. Zaken als liefde, bezit, schoonheid en bemiddeling vallen allemaal onder het domein van Venus.

Eens per 18 maanden gaat Venus retrograde voor een periode van ongeveer 6 weken.

Ook al gaat Venus op 18 april weer direct (vooruit lopen) toch duurt het dan nog even voor ze weer in normale doen is. Op 21 mei staat ze op 15 graden Ram, het punt in de dierenriem waarop ze retro ging lopen. Vanaf dat moment is de godin weer op haar 'mountain top' en voert ze haar taak weer uit in het ondermaanse.

Gedurende de tijd dat Venus retro loopt is ze druk op de innerlijke gebieden. Dit houdt in dat de aardse zaken geen aandacht krijgen en deze lopen in de soep. Omdat de invloed van Venus tijdelijk anders gefocussed is, komen zaken er scherper voor te liggen. Venus schijnt haar betoverende licht op zaken die verborgen liggen en dat zorgt ervoor dat alles wat eerder zo mooi met de mantel der liefde was bedekt, nu onthuld wordt en in het licht komt te staan. Zo ook met financien. Duistere praktijken als oplichting of het verbergen van geld, ontsnappen niet aan dit indringende licht. Voor de 'slachtoffers' is dit gunstig, omdat ze krijgen waar ze recht op hebben. Ook in de liefde is het nu aan de tijd om gevoelige kwesties te bespreken, ook al houdt dat het einde van een relatie in. Kortom; alle venuszaken die het daglicht niet konden verdragen, komen nu naar voren in het Licht en worden gezuiverd.


Mercurius

Mercurius loopt tot en met 9 april in Ram en gaat daarna over naar Stier. Deze god van de handel en de communicatie wil in Stier zekerheid en harde afspraken. Hij houdt weinig rekening met emoties, want deze verstoren de integriteit. Mercurius in Stier wil geld verdienen en houdt veranderingen tegen als het oude goed is. Dit is een koppige Mercurius die zich nauwelijks van zijn stuk laat brengen. Stier is een traag teken, en dat is te merken in onderhandelingen. Maar, wat eenmaal geregeld is onder deze planeetstand, is dan ook goed en betrouwbaar geregeld.


Mars

Mars blijft nog een tijdje in Vissen staan en heeft daar niet zoveel te melden. De zo kenmerkende vitaliteit van Mars staat op een laag pitje, wat hem mild maakt. Gecombineerd met de retro Venus is dat een goed ding, anders zouden kwesties nogal explosief kunnen worden. Op 23 april gaat Mars Ram binnen, en dan barst de lente echt los. Scheppingsdrang, vernieuwingen, pionieren maar vooral veel, heel veel energie!


Maanfases

Eerste Kwartier op 2 april in Kreeft.

Bij deze maanstand treedt er een spanning op tussen het vernieuwende karakter van de Zon die in Ram loopt, en de Maan in Kreeft die liever alles bij het oude houdt. De invloed van de retrograde Venus zorgt ervoor dat oude kwesties eerst volkomen opgelost moeten worden, alvorens een nieuwe stap kan worden gezet.


Volle Maan op 9 april in Weegschaal

De nadruk ligt op de verbinding. Dit is een uitstekende maanstand om relationele verwikkelingen te ontwarren en je te richten op wat verbindt. Oude koeien gedijen het best in de sloot.


Laatste Kwartier op 17 april in Steenbok

Dit is een maanstand om af te sluiten. Nieuwe zaken lopen vast op wetgeving of andere officiele aspecten. Ervaren mensen kunnen nu hun kennis delen met nieuwelingen die daar hun voordeel mee doen.


Donkere Maan op 25 april in Stier

Dit is de ultieme vruchtbare maan. Als de Maan in haar donkere fase is, is ze in het levensverwekkende gebied. Stier is het vruchtbaarste teken wat zaad ontvangt en zo nieuw leven een mogelijkheid geeft tot groei. Ook de Zon staat nu in Stier wat dit alles extra versterkt.