De Koning is dood, lang leve de koning.

Met de Zon, Mars, Mercurius, Jupiter en Uranus in Ram is er veel ophef in april. De levensenergie zindert op volle kracht en roept de rebellen op om de geboren vernieuwing een luide stem te geven. ‘Weg met al het oude. Ruim baan voor het nieuwe. Wie er voor mijn voeten loopt, krijgt een schop met dubbeltje erop.’

Al is dat dubbeltje natuurlijk ook ouderwets …

Tijd voor revolutie en dat gaat bepaald niet zachtzinnig als de oude dictatuur niet wil wijken. Het is niet meer te stoppen.Ram is de primaire levenskracht, maar blinkt niet uit in diplomatie of wijsheid. Als er slachtoffers vallen, wordt dat nauwelijks opgemerkt of worden zij in de galerij der martelaren geplaatst.

Tegenover het teken Ram, staat het teken Weegschaal. Saturnus staat al geruime tijd in Weegschaal ( totale duur is 2,5 jaar) en pleit daar voor rechtvaardigheid en eerlijkheid. Saturnus is meedogenloos, gevoelloos en wijkt geen millimeter. Deze Saturnus wordt geactiveerd door de planeten die recht tegenover hem staan in Ram. Samen vormen ze een team tegen de gevestigde (regerings)orde. Op politiek vlak is april een zeer interessante maand.

De tegenbeweging aan de hemel is in handen van Mercurius ( want deze loopt retrograde/achteruit in Ram), Venus en Neptunus. De laatste twee staan in het teken Vissen. Neptunus staat daarmee in zijn eigen teken en markeert daar een nieuwe fase. Water speelt een hoofdrol, want Vissen is, hoe kan het ook anders, een waterteken. Epidemieën verspreidt via water, hongersnood en armoede. Vissen is het teken dat vertegenwoordigt wat er niet is… althans, wat niet tastbaar aanwezig is. Vissen is niet van deze aardse wereld en neemt daarom een bijzondere, onzichtbare plek in. Zij die het teken Vissen of de planeet Neptunus sterk vertegenwoordigd hebben in hun horoscoop, zijn vaak helderzienden en reageren sterk op beelden. Denk aan film, reclame en kunst. Ze lijken een antenne te hebben waarmee ze onzichtbare vibes opvangen.

Doemscenario: de revolutie veroorzaakt gebrek aan water en voedsel of vloeibare grondstoffen als olie. Medische hulp is niet toereikend waardoor mensen onnodig sterven. Chaos. Uit die chaos ontstaat uiteindelijk wel een nieuwe orde, dat is een wetmatigheid die we in iedere scheppingsmythe terug kunnen vinden.

Zien we het positief, dan is april een maand waarin de kunsten hoogtij vieren, waarin de spiritualiteit de visie ( of het geloof) biedt om krachtig te blijven staan in noodzakelijke verwarring. Geloof, hoop en liefde. Zelfs het christendom zou wel eens een positieve p.r. kunnen krijgen … Er zal zeker behoefte zijn aan een spiritueel leider die de mensen melk en honing geeft.

Met een retrograde Mercurius in Ram wordt oud gedachtegoed dat we vergeten zijn onder de druk van de moderne techniek en welvaart, weer opgepoetst en in ere hersteld. Heel lang houdt dit geen stand, maar als we het als concept gebruiken en er een hedendaagse invulling aan geven, heeft het een overlevingskans.

Ga maar eens na, welk nieuw jasje je een oud moreel principe kunt geven. Niet als opium voor het volk á la de propaganda Henk en Ingrid, maar toepasbaar en haalbaar.

Mozes
Jij hoge steile berg klimmen, niemand zeg jij makkelijk. Niemand zeg jij gezellig. Jij kom beneden, niemand begrijp, jij gooi stenen tafels stuk.
Jij weer omhoog, haal nieuwe. Bliksem inspiratie schrijf. Weer niemand begrijp. Stenen tafels heel, zij bewaren duizenden jaren.

Jij vang bliksemflits in steen. Jij alleen.

Van: Debora Zachariasse

Maanfases

Nieuwe Maan op 3 april in Ram

Dit is hét startschot bij uitstek. Als gezegd wil Ram beginnen. Vandaag spelen andere planeten ook een rol, die deze drang versterken. Zo staan de Zon en de Maan strak tegenover Saturnus en Mars conjunct ( op) Uranus. Deze dag gaat de annalen in, want het markeert een doorbraak in de al gaande revolutie. Een regering valt, het volk gaat hardere maatregelen treffen. In alle tumult vallen natuurlijk slachtoffers. Spiritueel gezien is dit een dag waarin een Inzicht zich een weg naar het bewustzijn forceert. Als donderslag bij heldere hemel. Mars/Uranus is een stand van de grote doorbraak. Vanuit de tarot te vergelijken met de Toren in het kwadraat.

 

Eerste Kwartier op 11 april in Kreeft

De aandacht gaat vandaag uit naar huis en haard, naar familie en gewoontes. Maar ook naar beelden en dramatiek. Mars staat vandaag vierkant Pluto en dat geeft spanningen op het gebied van machtsverhoudingen. Dingen die in deze periode gebeuren zijn van grote invloed op het gezinsleven. Wat bij de NM in gang is gezet, gaat met dit EK zichtbaar worden op emotioneel vlak en op het gebied van veiligheid.

 

Volle Maan op 18 april in Weegschaal

Ook dit is weer een markant punt in april. De Maan staat uiteraard recht tegenover de Zon, maar Mars staat nu ook recht tegenover Saturnus. De volgende horde wordt hier genomen. Zaken gaan vastlopen wegens onoverkomelijke verschillen. Degene met de langste adem en de stevigste (spreekwoordelijke) fundering, overwint uiteindelijk. Mars/Saturnus is geen prettige energie. De Twee planeten zijn malefics, ‘slechterikken’, in de astrologie. Lekker in bed blijven dus!

 

Laatste Kwartier op 25 april in Waterman

Het ergste is voorbij. De maancyclus gaat naar haar einde en de rollen zijn verdeeld. Waterman is het teken van de idealen, en tijdens deze maanfase kunnen we constateren dat onze idealen vooral van binnen leven. En dat het aan ons is, ze gestalte te geven in het ondermaanse. En omdat Waterman het teken dat zich richt op de verre toekomst, maar ook van de oudheid; verbeter de wereld, begin bij jezelf. Simpeler kunnen we het niet maken.

Deze voorspellingen verschijnen iedere maand in De Koorddanser.