future

De toekomst is vloeibaar

 

Wat is er nou zo interessant aan astrologische voorspellingen? We kennen allemaal de geheime populariteit van de tv-programma’s waar een bonte stoet aan paranormaal begaafde mensen aan ons voorbij trekt. Madame Zora kijkt deskundig de camera in, en roept kijkers op hun ellende vooral bij haar te droppen. Zij weet er wel raad mee! ‘Pak je telefoon en bel!’. Dat de kassa’s moeten rinkelen snapt elke kijker, maar toch zijn er telkens mensen die bellen. De mevrouw met de antwoorden orakelt er vrolijk op los en praat met overledenen alsof ze er nog zijn, voelt de pijntjes van de vraagsteller feilloos aan en leukt een uitzending van De Wereld Draait Door op. Volksvermaak.

 Als astrologe krijg ik vaak de vraag, om te voorspellen. Astrologie is bij uitstek een instrument waarmee vrij exact kan worden voorspeld. Helderzienden noemen nooit een tijd, kaartleggers kunnen het bij benadering, maar de astrologie moet het tot op de minuut af kunnen. Astrologen hebben een computerprogramma waarmee ze kunnen berekenen wanneer bepaalde gebeurtenissen plaats gaan vinden. Planeten volgen een van tevoren te berekenen baan, dus kan vrij gemakkelijk worden gezien wanneer bv Pluto langs komt om de boel eens flink op te schudden.

Maar toch klopt het niet altijd. En vaak klopt het ook wel. Natuurlijk staat of valt een voorspelling met de deskundigheid en nauwkeurigheid van de astroloog. Daarbij heeft de astroloog zelf óók een horoscoop, en dus ook blinde vlekken waardoor hij dingen moeilijker kan zien. Of hij interpreteert planeetstanden door zijn eigen bril, waardoor ze niet meer altijd objectief zijn. De astroloog is tenslotte ook maar een mens. In vroegere tijden werd een astroloog zonder pardon vermoord als ie ernaast zat, maar dat is gelukkig verleden tijd. Lang leve onze moderne Westerse beschaving.

Ook voor de Koorddanser schrijf ik iedere maand voorspellingen. Tendensen. Boodschappen van de planeetgoden, zodat de actuele energie optimaal benut kan worden.Na dit jarenlang gedaan te hebben, kom ik eigenlijk telkens op hetzelfde uit. Bij iedere nieuwe planeetstand, is de essentie dat er altijd een nieuwe kans is. Er is altijd een scheppingsmoment. Logisch … want iedere inademing is een schepping, en iedere uitademing een dood. Leven en dood, kansen en gemiste kansen.

Welk nut dient een voorspelling? Is het een bezwering van de onzekerheid die ons meestal plaagt? Zijn we bang niet goed in afstemming te zijn met het goddelijke? Want een voorspelling gaat meestal hand in hand met angst. Angst om fouten te maken, angst om los te laten, angst om te vertrouwen; kortom angst om te leven. Jammer … want in al die duizenden jaren waarin astrologen voorspeld hebben wat er zou gaan gebeuren, is er niets veranderd aan de angst. Is een astroloog wel nuttig, kun je je afvragen.

Angst is kassa. Angst werft aanhangers in de politiek. Angst regeert het leven van velen en lijkt onsterfelijk. Veranderen we angst in alertheid, en begrijpen we het als teken dat er een verandering op komst is, dan voelt het heel anders. Angst is pijn. Pijn is afgescheidenheid van het vertrouwen en zet aan tot aansluiting. Als het goed is … Maar een telefoontje naar Madam Zora doet wonderen, al zijn ze maar kort en erg duur.

 Een voorspelling is als een onuitgepakt cadeau. Je weet dat er iets in zit, maar nog niet precies wat. Het maakt nieuwsgierig. Een voorspelling kan ‘niet uitkomen.’ Of juist helemaal kloppen. Wat maakt het uit, in the end?

De toekomst is vloeibaar. Wat je vandaag doet, heeft consequenties. Hoe is een zomer zonder astrologische voorspellingen? Is ie dan anders? Moeilijker? Makkelijker? Zinvoller? Zinlozer?

Te weten wat de tendensen zijn is handig. Het is als mee surfen op een golf in de branding, in plaats van erdoor overspoeld te worden.

Voorkennis brengt een verantwoordelijkheid met zich mee. Je Weet. En kunt dan niet meer met het beschuldigende vingertje naar de ander wijzen. Heb je r nog zin in de voorspellingen? Zo ja, lees verder. Zo nee, doe es een zomer zonder! Wees zalig als de onwetenden en houd spirituele vakantie! Dat mag best van de Goden.

In Juli staan zowel de Zon als ook Venus in Kreeft. Gezellig samen zorgen zij graag voor kinderen, kopjes thee en blijven ze thuis. Vakantie is zo’n gedoe met inpakken, anderlands eten en zoals het klokje thuis tikt … Als ze dan toch op vakantie gaan, dan graag met de hele familie zodat het toch nog een beetje naar thuis ruikt. De regen nemen ze op de koop toe, want ach, dan blijf je lekker binnen achter een kopje thee. De familieparken puilen uit en de stroop druipt zoet op de pannenkoeken.

Mercurius staat in de trotse Leeuw, en laat daar van zich horen. Aan het strand bruint hij zijn sportschoollijf lekker bruin en laat het uitgebreid bewonderen. Tjee, wat ziet ie er goed uit! Hij heeft een sportieve en avontuurlijke vakantie geboekt, met veel luxe. Hij laat zich verzorgen door de familie Kreeft en complimenteert veel en graag. Zodat ze blijven zorgen en bedienen. Dat vinden ze allebei fijn.

Mars staat in Tweelingen en maakt een stedentrip in een ander land, zodat ie meteen z’n talen kan ophalen. Hij ergert zich aan de traagheid van zijn vervoer, en rijdt regelmatig te hard. Zijn reisgenoot moet het meerdere malen ontgelden, want hij kan nogal grof in de mond zijn. Maar ook wel grappig en daarmee steelt hij harten. Hij weet het leuk te formuleren.

Spiritueel gezien is juli een maand van het evalueren van voorgaande processen, het onder ogen zien van de (niet) gewenste consequenties van keuzes in het verleden gemaakt en het maken van nieuwe plannen. Emotie versluiert de ratio, maar de wilskracht overwint.Overigens zal het weer niet echt zonnig zijn in Nederland.

Augustus

De Zon, Venus en vanaf 8 augustus ook Mercurius lopen allemaal in Leeuw. Het weer is fantastisch en het vakantiegevoel is helemaal daar. Het kan wat overmoedig maken, en dan is er al snel spijt. Al zal dat niet gemakkelijk getoond worden. Mercurius loopt retrograde ( achteruit) en zorgt voor problemen met het vervoer en de handel. Dingen gaan niet zoals afgesproken. Maar een retro Mercurius kan ook de last minute vakantie zijn. Want dan wordt er terug gekomen op een eerdere beslissing om lekker thuis te blijven. En een retro Mercurius tovert oude bekenden tevoorschijn die het verleden laten herleven. Soms is dat fijn, en soms ook niet.

Mars gaat naar Kreeft en wordt een ouwe brompot vol met kwaaltjes en een hinderlijke nostalgie. Vroeger is dood, maar dat kan Mars niet accepteren. Als een Don Quichotte bevecht bij windmolens alsof het echte vijanden zijn. Wellicht kan de positieve houding van Zon, Venus en Mercurius hem wat blijer maken.

Spiritueel gezien is augustus een zeer geschikte maand om aan psychische kracht te winnen. Mits het ondersteund wordt van binnenuit. Want anders is er sprake van een weliswaar vermakelijke, maar ook domme blaaskaak.Het weer zal aanzienlijk beter zijn dan in juli.

 Maanfases

Nieuwe Maan op 1 juli in Kreeft

Zorg voor huis en haard. Zorg voor kinderen of ouderen. Heerlijke drama. Maar ook het begin van de reis naar de onderwereld van de Zon. Na 6 maanden groeien, gaat ie nu 6 maanden sterven. Maar zover is het nog lang niet! Dit is een gezellige Maan die het beginpunt van een nieuw familieleven markeert.

Eerste Kwartier op 8 juli in Weegschaal

Bij dit EK worden onderlinge relaties onder de loep genomen en opnieuw bijgesteld. De oude balans voldoet niet meer, en een nieuwe is er nog niet. Hier gaat het om de hernieuwde beweging die zorgvuldig gevolgd wordt. Niet overhaast beslissen omdat de twijfelende maan zo vervelend voelt. Afwachten en vooral vertrouwen. Het oude sterft.

Volle Maan op 15 juli In Steenbok

Deze Maan fixeert en brengt een stilte. Dit betekent niet dat de beweging weg is, maar er is een moment van bezinning. Is de weg nog wel in overeenstemming met het beoogde doel? Wie is de leider, en voldoet ie nog wel? Invloeden komen nauwelijks binnen als het doel helder en concreet genoeg is. Zeer stabiel.

Laatste Kwartier op 23 juli in Stier

Nu kunnen de vruchten worden geplukt van de investeringen. Die zijn rijk en vol als het goed is gegaan, en rot en stinkend als het verkeerd is gegaan. Stier maakt zichtbaar wat hiervoor nog niet gemanifesteerd is.

 Eerste Kwartier op 30 juli in Leeuw

Vol goede moed en met veel zelfvertrouwen begint de Maan aan een nieuwe cyclus. Zij is sterk en voelt zich gesteund door haar omgeving. Deze Maan laat de ware leider naar voren stappen. De leider die niet vreest, die begrijpt en compassie heeft maar niet bang is impopulaire beslissingen te nemen als dat iedereen uiteindelijk dient.

Eerste Kwartier op 6 augustus in Schorpioen

De eerste scheurtjes worden pijnlijk duidelijk. Vermijden heeft geen zin, eraan gaan staan wel. Even door de zure appel heen bijten, om het gezonde stuk bloot te leggen en ruim baan te geven. Het monster van jaloezie en destructie ligt op de loer. Kalmeer het met liefde en compassie, en het zal huilen van geluk.

 Volle Maan op 13 augustus in Waterman

Verschillen die zijn ontstaan in de onderlinge machtsverhoudingen, worden nu weg gewerkt. Vrijheid, gelijkheid en broederschap is het motto dat Waterman komt brengen. Deze Maan verrast en zet op het verkeerde been. Dat is precies de bedoeling, want zo waait er een frisse wind door oude overtuigingen die doen stagneren.

Laatste Kwartier op 21 augustus in Stier

Dat wat goed is, wordt hier geconsolideerd. Deze Maan wil niet veranderen en vindt het allemaal prima. Deze Maan voorziet in de goede materiële omstandigheden en vertraagt het gaande proces zodat er een ontspanning ontstaat na de consternatie van Watermanmaan. Ook nu geldt, dat deze Maan in Stier zaken zeer concreet maakt.

 Nieuwe Maan op 29 augustus in Maagd

Een hypergevoelige Maan die weinig tot geen ruimte laat voor imperfectie. Kritisch en soms snerend. Een feilloos gevoel voor het meest serene en zuivere dat er maar te vinden is op spiritueel gebied. Maagdelijk en onbevlekt. Wel een beetje saai.