Revolutie der tandelozen

En de crisis duurt maar voort. Nog wel een behoorlijke tijd ook, want Pluto staat nog jaren en jaren in Steenbok en gooit daar alle machtsstructuren omver. Van 2008 tot en met 2024, om precies te zijn. Banken vallen, regeringen vallen, landen vallen. Zoals het was, zo zal het niet meer zijn. En zoals dat gaat met een transformatie, is er eerst chaos. Op de tv verschijnen er meer en meer pratende hoofden die hun visie op de huidige toestand geven, en een prognose uitspreken voor de komende jaren. De gewone burger wordt stroop om de mond gesmeerd, zodat ze bv toch maar wel een nieuwbouwwoning kopen, terwijl in elke straat 3 huizen leeg staan. Ook komen er telkens meer wetten bij die van alles verbieden, opnieuw regelen en minder mogelijk maken. We leven in een woud van wetten en moeten steeds hogere bedragen betalen voor diensten die voorheen nog door de staat betaald werden. Tandartskosten rijzen de pan uit. Maar ja, wat moet je als je gillend gek wordt van de pijn van een wortelkanaalontsteking? Eruit trekken is de goedkoopste manier ( zei mijn tandarts toen ik in de stoel lag), maar dat wil je natuurlijk niet. Nee, dan maar 700 piek betalen, want de vergoedingsgrens is al snel overtreden bij de ziektekostenverzekeraar. Steeds minder mensen betalen, en de belmensen van de ziektekostenverzekeringen snappen zo langzaamaan zelf ook steeds minder van alle regels. Om kiespijn van te krijgen!

Scholen rekenen allerlei extra kosten bij ouders zodat de kinderen mee kunnen doen aan bv Europese integratie, wat zoveel wil zeggen als een paar dagen met de hele bups naar Barcelona, Londen of Berlijn. Om nog maar te zwijgen van kopieerkosten, kluisgebruik, het mogen dragen van een veiligheidsbril tijdens nask, etc etc. De boeken mogen dan gratis zijn, de andere kosten zijn enorm. Want de kinderen willen natuurlijk ook een IPod, Adidasschoenen en niet te vergeten; een Bjorn Borg boxer à 20 euro per stuk. Die laptop moeten ze ook, want zonder zijn ze analfabeet op hun school waar veel via internet gedoceerd wordt.

Sjonge.

Geen wonder dat de revolutie op de loer ligt. Onlangs was er een verheugend bericht over een demonstratie tegen de oneerlijkheid waarop het geld verdeeld is onder de mensen. In Brooklyn ( ja, in dat rijke/arme Amerika) trokken de mensen de straat op met spandoeken. Het was een mini-itempje op het journaal en was zelfs op nu.nl niet te traceren. Nu is het inmiddels uitgegroeid tot dewereldwijde Occupy – beweging.

Zodra het volk zich gaat realiseren dat zij de macht uit handen hebben gegeven aan de Rijken, en hoe ze uitgemolken worden door die Rijken, wordt de kans op een revolutie reëler. Waarom kruipen inmiddels tandeloze Nederlanders naar de voedselbank, terwijl anderen hun peperdure jacht in een haven proberen te manoeuvreren?

Goed, zover de schets van de chaos.

 

Alle scheppingsmythes beginnen met chaos. Uit de chaos ontstaat langzaam een orde. Door het scheiden van hemel en aarde, door het scheiden van de wateren, door te zeggen dat er licht is, door een zeeslang te verslaan, of omdat de Godheid zich zijn eenzaamheid realiseert. Dan komt de boel op gang en via een aantal stappen ontstaat de nieuwe orde.

Hoopvol! Deze wetmatigheid gaat op voor macroprocessen zoals we de nu in de hele wereld ervaren, maar ook in microprocessen zoals we die in onszelf ervaren. Leven en dood, begin en einde, wit en zwart etc.

Als een fase naar zijn einde gaat en sterft, is het nieuwe nog niet meteen daar. Eerst is er duisternis en chaos en triomferen angsten en doemscenario’s. Pas als dat monster verslagen is, breekt het licht door en wordt er iets zichtbaar van de nieuwe fase.

Maar nu zitten we middenin de chaos. En moeten we positie gaan bepalen, doelen stellen en gaan bekijken hoe we die gaan realiseren. Hoe vrij ben je eigenlijk? Hoeveel macht heb je de ander, het instituut, de overheid, je werkgever, over jou gegeven? Is die beloofde veiligheid wel zo oké?

 En dan nu de astrologie … want dit is tenslotte your astrologer speaking.

In november ligt er een sterke nadruk op het teken Boogschutter. Zowel Venus als Mercurius staan in dit teken, en roepen daar op om na te gaan denken over je levensfilosofie. Is die niet wat verouderd? Moet je niet eens andere prioriteiten gaan stellen? Waar wil je staan over 5 jaar, en wat zijn de principes die je daar naartoe dragen? Boogschutter is een betweter, een mopperaar. Denk aan Ernie, van Ernie en Bert, denk aan dominee Gremdaat, denk aan Osho, denk aan Toon Hermans. Allemaal Boogschutters met boodschappen. Vaak met humor, vaak met gemopper. Maar altijd met visie! En daar gaat het in november om. Boogschutter kent een enorm rechtvaardigheidsgevoel, en zal zeker zijn stem laten horen als er iets niet eerlijk is. Laten we hopen dat er een krachtige leider opstaat die spreekt namens alle (a.s.) tandelozen in Nederland.

Mars gaat op 11 november van Leeuw naar Maagd, en doet daar een duit in het mopperzakje. Mars in Maagd ziet direct wat er niet goed is, en zijn kritiek kent geen genade. Feilloos, maar wel met een flinke kopstoot. Gecombineerd met het Boogschuttergebeuren, zou het zo maar kunnen dat onreine, of smerige kwesties aan de kaak gesteld worden door deze Mars. Dat kan ie zo goed in Maagd. Hij weet waar ie over praat en is een geduchte tegenstander voor de politici of andere gezagsdragers.

De Zon in Schorpioen houdt zich stil. Deze Zon voelt, en komt alleen tevoorschijn als de situatie daar dringend om vraagt. Maar als ie dan komt, is ie onverslaanbaar en onverbiddelijk. Gesteund door Mecurius, Venus en Mars legt hij de vinger op de o zo zere plek, en wil deze vernietigen. De armoede en de onrechtvaardigheid waar onze regering ons mee heeft opgezadeld, terwijl ze ondertussen alweer een bonus in hun kalfsleren portemonnee stoppen, is niet langer acceptabel. De chaos gaat naar een hoogtepunt, zodra mensen hun levensvisie opnieuw bepaald hebben. Wat is nou écht belangrijk? Een zwembad in je Griekse achtertuin, of de garantie dat je wordt gezien door een arts als je ziek bent. Welke spirituele waarden en normen kun je nu toe gaan passen? En dan heb ik het niet over trucjes als de Secret om ook kans te maken op een bonus, maar om die hele simpele; Heb uw naaste lief gelijk uzelve. Of het besef dat jij die ander bent, en die ander jou. ( Al lijkt me dat heel ingewikkeld als die ander 20 Bjorn Borgs heeft, en ik geen een. Hier ligt dus een interessant meditatiepunt.

En voor de mensen met een sterke Mercurius, Tweelingen en Maagden; op 24 november gaat Mercurius retrograde lopen. Meestal niet zo fijn, met afspraken en zo. Het tempo gaat tijdelijk uit je leven. Je aandacht gaat van buiten naar binnen, en dat kan zeer aangenaam zijn.

De maanfases

Eerste Kwartier op 2 november in Waterman

Deze Maan geeft idealen een stem. Deze Maan denkt in groepstermen, en niet in Ik. Waterman is het teken bij uitstek dat te maken heeft met revolutie. Met gelijkheid en broederschap. Met innovatie en toekomst. Deze Maan geeft hoop en kracht. Deze Maan legt onvrede bloot. Deze Maan bewerkstelligt verbindingen tussen gelijkgestemden. Dit is een Lucht- Maan, en de ratio voert dus de boventoon.

Volle Maan op 10 november in Stier

Deze Volle Maan gaat over bezit en stabiliteit. De onrust van het EK maakt plaats voor de rust in Stier. Dit is niet zo’n dappere Maan, maar wel een waar je op kunt bouwen. Zaken komen tijdelijk in een rustiger vaarwater en aan de oppervlakte lijkt er weinig te gebeuren. Stormen gaan liggen, maar ondertussen wordt er wel gebroed op een volgende stap. In Stier ontkiemt het geplante zaad en is tijd de grootste vriend.

Laatste Kwartier op 18 november in Leeuw

Deze Maan staat in oppositie met Neptunus, en dat geeft chaos. Was de Maan in Stier nog zo zeker van zijn zaak, tijdens dit LK wordt er roet in het eten gestrooid. Een verborgen addertje komt boven het gras en maakt de situatie complexer. Het is tijdelijk en noodzakelijk. Er was nog iets over het hoofd gezien en dat wordt na deze Maan meer dan duidelijk.

Nieuwe Maan op 25 november in Boogschutter

Een eclips, en dat is altijd een zeer mystiek moment. De poorten naar een hoger bewustzijn staan wagenwijd open. Prima moment dus, om inspiratie op te doen voor een nieuwe levensvisie en hoe deze in de praktijk te brengen. Waar staat jouw pot met spreekwoordelijk goud aan het einde van de regenboog. De regenboog is de brug tussen hemel en aarde. Hup, erop en gaan dat pad. De regenboog heeft 7 kleuren, conform de wetmatigheid van 7 en beloont met goud. Tenzij je terug glijdt in de emmer met pek. Even doorbijten dus, maar niet te hard anders breken je tanden af. En dat laatste is een grapke.