Maagd

De Maagdmoeder houdt van rust, regelmaat en reinheid. Alles is schoon, ook de plinten en de stopcontacten! Ze gaat gekleed in een praktische schort zodat haar kleren niet vuil worden. Ze roept regelmatig: ‘Ruim je kamer eens op!’, en als dat niet snel genoeg gebeurt doet ze het toch maar weer zelf. Daar klaagt ze naderhand uitgebreid over, en in dezelfde klaagzang benoemt ze ook haar nieuwe en oude pijntjes. Ze heeft het niet makkelijk en dat mag iedereen best weten. Haar kinderen moeten elke dag onder de douche en schone kleren aan. Zo heeft ze weer wat te wassen. In de badkamer hangt een medicijnenkastje waarin voor elk pijntje en kwaaltje een zalfje of pilletje staat. Ze is erg bezorgd over haar kinderen en denkt meteen het ergste. Ze is verantwoordelijk en goed georganiseerd. In haar keuken hangen allemaal schema’s zodat niets in het honderd kan lopen. 

Weegschaal

De Weegschaalmoeder is een hele lieve en zachte moeder. Ze verheft haar stem nooit en vindt bijna alles goed. Het enige dat ze niet goed vindt is ruzie maken. Daar kan ze helemaal niet tegen en ze zal er alles aan doen om te bemiddelen zodat niemand zich afgewezen voelt. De Weegschaalmoeder steekt haar kroost in de laatste mode en vervoert ze in een hippe bakfiets. Thuis hanteert ze een democratisch model als er beslissingen moeten worden gemaakt. Iedereen mag meepraten maar zij zal haar eigen mening niet inbrengen uit angst voor afwijzing. Ze kan ontzettend twijfelen en daardoor tot niets komen. Soms lopen haar kinderen over haar heen en is ze niet in staat om daar iets aan te doen. Omdat ze niet zo goed voor zichzelf kan opkomen. Weegschaalmoeder is erg geliefd en heeft een rijk sociaal leven.  

Schorpioen

De Schorpioenmoeder blijft op de achtergrond. Ze is heel goed thuis in emotionele processen en kan goed luisteren naar de problemen en zielenroerselen van haar kinderen. Soms maakt ze problemen die er niet zijn maar haar ongelijk kan ze moeilijk toegeven. Ze is veeleisend en soms dwingend naar zichzelf maar ook naar haar kinderen. De Schorpioenmoeder is betrouwbaar en ze vindt niets gek of extreem. Ze snapt werkelijk alles maar heeft wel een sterke moraal. Ze houdt haar kinderen aan de afspraken die gemaakt zijn. Ze is geïnteresseerd in spirituele en occulte zaken en verklaart gebeurtenissen hiermee. Ze heeft een innige en intense band met haar kinderen en kan ze dicht op de huid zitten. Omdat ze vrijwel nooit het achterste van haar tong laat zien en bijna nooit boos wordt, is ze niet makkelijk te peilen voor haar kinderen. 

Boogschutter

De Boogschuttermoeder is altijd in voor spanning en avontuur. Ze is niet bang en het liefst buiten in de natuur met haar kinderen. Op vrije dagen zet ze haar kinderen in de auto en rijdt ze naar mooie buitengebieden waar ze gaat wandelen en klimmen. De Boogschuttermoeder is vrolijk, opgewekt en vol met humor. Ze heeft een sterk rechtsvaardigheidsgevoel en zet zich in voor goede doelen. Voor haar kinderen is dit een moeder zoals in de avontuurlijke kinderboeken. Ze kan te gemakkelijk doen over serieuze zaken die haar kinderen bezig houden en ziet de ernst er niet van in. Ze voedt haar kinderen liefst meertalig op en bezoekt allerlei landen met hen. Ze wil wereldburgers van haar kinderen maken. Ook zal ze haar kinderen stimuleren om vooral te gaan studeren en te gaan backpacken in verre landen. Zo heeft zij een mooi excuus om weer een leuke verre reis te boeken.  

Steenbok

Als het om regels gaat, dan staat Steenbokmoeder met stip op nummer 1. Ze houdt er erg van als alles precies volgens de regels gaat en laat niets aan het toeval over. Zo creëert ze veiligheid en betrouwbaarheid. Zeker als ze eigenzinnige kinderen heeft, komt Steenbokmoeder in de problemen. Ze zal ze haar wil opleggen en de controle willen houden, maar dat lukt niet altijd. Steenbokmoeder is niet flexibel omdat ze alles gepland heeft. Hiervan afwijken vindt ze vervelend. Haar pedagogische ideeën heeft ze uit een verantwoord boek zodat ze zeker weet dat ze het goed doet. Want dat wil ze zo graag; het beste voor haar kinderen. Het mag ze aan niets ontbreken maar ze wil ze niet verwennen want dat is niet goed. In plaats van snoep heeft ze noten in huis en ze kookt zo gezond mogelijk. De Steenbokmoeder werkt want ze wil een steentje bijdragen aan de maatschappij.  

Waterman

De Watermanmoeder wil de beste vriendin van haar kinderen zijn. Ze mag dan wel moeder zijn, maar ze wil ook gezien worden voor wie ze als mens is. Ze is heel modern en laat haar kinderen zo vrij mogelijk. In opvoeding gelooft ze niet zo want ze heeft vertrouwen in wie haar kinderen zijn. De Watermanmoeder kijkt samen met haar kinderen naar het jeugdjournaal en laat hen een eigen mening vormen over maatschappelijke zaken. Ze leert ze om niet zomaar alles aan te nemen, maar vooral zelf na te denken. Ze heeft heel veel vrienden, zowel online als offline. Je kunt als kind over alles met haar praten want ze vindt niets gek. Sterker nog; hoe gekker hoe beter. Ze kan heel eigenwijs en eigenzinnig zijn. Dan is er geen land met haar te bezeilen want ze vindt dat ze gelijk heeft. Punt uit. Watermanmoeders zien er excentriek en kleurrijk uit en lopen niet in de pas.  

Vissen

De Vissenmoeder is een zachtaardige en beetje naïeve moeder. Ze schrijft altijd een briefje voor haar kinderen als ze niet naar school kunnen en zal nooit controleren of ze een loopje met haar nemen. Ze is vergeetachtig en doet niet aan straffen. Ze gelooft in het goede van iedereen en dus ook haar kinderen. Ze is dol op ze en doet graag mee met verkleedpartijtjes en toneelstukjes. De Vissenmoeder is de meest spirituele moeder van allemaal. Ze weet zeker dat haar kinderen Nieuwe Tijdskinderen zijn. Ze kan een beetje doorslaan in de voorschriften van de New Age en het contact met de aardse werkelijkheid verliezen. Een Vissenmoeder kun je makkelijk misleiden, maar haar intuïtie is heel goed. Ze voelt feilloos aan of iets goed is of niet. Omdat ze zo symbiotisch is, vindt ze het moeilijk haar kinderen los te laten.