Tarot Labyrinth

Vanaf 20 november organiseren Kees Boers en Elodie Hunting weer Tarot avonden, gebaseerd op Jan Tons Tarot Labyrinth. tarotlabyrinth

Psychologische toegangspoorten
Het Tarot Labyrinth is een unieke manier om de eeuwenoude inwijdingsweg van de Tarot te gaan. De Tarot is een natuurlijke en toegankelijke plattegrond van het menselijk bewustzijn. De 78 Tarotkaarten verbeelden de 22 grote en 56 kleine Arcana, of geheimen, die werken als psychologische toegangspoorten naar ons eigen innerlijk universum. Er zijn veel bruggen naar ons onderbewuste te slaan, zoals bijvoorbeeld meditatie, maar de Tarot onderscheidt zich omdat de kaarten ons in contact brengen met de in onszelf aanwezige archetypes. Voor sommige mensen is het moeilijk de kern van hun persoonlijkheid te bereiken omdat angsten en/of blokkades dit verhinderen. Door het Tarot Labyrinth te betreden als een reiziger in je eigen innerlijke wereld ontmoet je deze hindernissen en leer je ze kennen, maar ontmoet je ook je unieke talenten, mogelijkheden en kracht. Je persoonlijke queeste is natuurlijk nooit klaar, want het proces van vragen en leren is een eeuwige cyclus. Je nadert de essentie van je queeste alleen door de weg te gaan. Het Tarot Labyrinth maakt deze queeste inzichtelijk en geeft antwoorden op vragen. Het stellen van de vraag is net zo belangrijk is als de vraag zelf.

De vraagstelling
Door bewust een vraag te stellen komt je focus op je onbewuste dynamiek te liggen, maar, veel belangrijker, je zet ook een hele nieuwe reeks aan mogelijkheden en kansen in beweging. Je richt je energie op dat wat in het licht kan komen. Je weet wat je zou kunnen doen, je weet wat je kunt doen, maar alleen de innerlijke stem weet wat je zult gaan doen. De Tarot maakt die innerlijke stem zichtbaar, maar het is jouw Wil die bepaalt of het daadwerkelijk gaat gebeuren.

Wie zijn wij
Elodie houdt zich al 30 jaar bezig met zowel astrologie, kabbala, mythologie en tarot in het licht van de westerse esoterische traditie. Ze heeft ruime ervaring in het geven van cursussen en consulten in zowel astrologie als ook tarot.
Kees houdt zich sinds 2005 bezig met kabbala, en is ruim 10 jaar werkzaam geweest als yogadocent. Momenteel is hij energetisch masseur. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met het begeleiden van groepen en relatietrainingen.

Lees meer...

mercury

Van 4 tot en met 25 oktober 2014 loopt Mercurius retrograde. Alle Tweelingen en Maagden merken dit meer dan andere dierenriemtekens omdat Mercurius de planeet is die bij deze tekens hoort.. Voor hen en iedereen die getroffen is door typische retrograde-pech geldt gedurende deze periode een speciaal laag tarief voor een astrologische consult. Meer weten? Neem dan contact met me op.

Snoeien of groeien.

In oktober gaan de Zon en Venus samen door de hemel in het teken Weegschaal. Venus houdt niet van onenigheden, verschillen en afscheid nemen. Ze wil in de verbinding blijven en heeft een natuurlijke drang naar contact. Zij zoekt zichzelf in de ander. De grote les die Venus in Weegschaal kan leren is dat zij zichzelf in zichzelf kan ervaren en dat de ander slechts een spiegel is voor de optelsom van haar ervaringen.mirrorhathor De ander wordt hier vorm gegeven door de Zon. De Zon geeft zijn licht aan alle planeten en is daarmee de centrale kracht in ons systeem. De Zon is het hart dat eeuwig klopt. Samen met Venus lijkt het een ideaal paar en op een bepaald niveau is dat ook zo. Zij als de schone, liefhebbende jongedame en hij als de stralende krachtige jonge zonnegod die haar boven alles verheft. Hij geeft haar zijn licht zodat ze op haar mooist kan stralen en biedt haar de ultieme verbinding. Omdat zijn licht van zulk een hoge energetische kwaliteit is, is dit voor haar niet altijd toe te laten. Want deze dame is niet vrij van onmogelijkheden en kan niet altijd haar natuur volgen: de verbinding. Door met de Zon te zijn ziet ze waar ze vast zit en hem niet kan bereiken. Dat doet pijn en zij zal zich teleurgesteld en verdrietig terugtrekken. Onvindbaar en onzichtbaar. Waar de liefde afwezig is neemt het conflict alle ruimte in. Het conflict is haar tegenpool Mars. Hij belicht de verschillen en als argument voert hij de onafhankelijkheid, onkwetsbaarheid en autonomie op. Mars staat in oktober in het teken Boogschutter waar hij zich manifesteert als kosmische strijder voor het goede. Met getrokken Michaels-zwaard verslaat hij elke vijand die het goede komt verstoren.

Lees meer...

Zon in Maagd

Deze maand loopt de Zon tot en met 23 september in het dierenriemteken Maagd waarna hij Weegschaal in gaat. Het punt van die overgang is de herfstequinox, dan is de dag even langs als de nacht.

De balans van de Weegschaal is op de herfstequinox dus helemaal in evenwicht. Maar niet voor lang. Snel daarna worden de nachten langer en de dagen korter. Het licht is op weg naar de donkere gebieden om daar te verlichten wat gekend wil worden.

Eerst gaan we oogsten wat we achterliggende periode gezaaid hebben en wat we tot wasdom hebben zien komen. De gehechtheid moeten we loslaten on offeren aan het grotere geheel zodat we kunnen transformeren naar een hoger plan. Wat laten we los? En wat komen we tegen tijdens dat loslatingsproces? Wat is offeren eigenlijk en waarom zou je? Al die moeite die je deed om een proces zo zuiver en zo goed mogelijk te laten verlopen, lijkt voor niets te zijn. De planeet Mercurius staat van 3 tot en met 27 september in Weegschaal en helpt bij de selectie; wat is levensvatbaar en klaar voor transformatie en wat moet voorgoed sterven?

De planeet Venus staat van 6 september tot en met 29 september in dierenriemteken Maagd en laat de oogst zien in de vorm van een korenaar.

Mars staat tot en met 13 september in het teken Schorpioen en is daar onverbiddelijk. Mars is erg sterk in zijn eigen teken en laat hier een indrukwekkende kracht zien. Vanaf de 14e staat hij in Boogschutter. Hier doet hij verslag van zijn bevindingen en zet kracht om in wijsheid.

Meditatie

Om contact te leggen met de energie van dit astrologische patroon volgt hier een geleide meditatie.

Voor je verschijnt de planeetgod Mars. Hij ziet eruit als een vastberaden en zeer sterke man. Op zijn hoofd ligt de geopende bek van een cobra en langs zijn rug hangt de rest van het dode dier. Je bent onder de indruk van deze verschijning en went je ogen af.

‘Zie me’, zegt Mars. Langzaam en voorzichtig kijk je hem aan en ziet zijn goedaardige blik.

‘Ik zal ervoor zorgen dat dat jij stopt met het reiken naar boven zonder te verwerken. Kom met je aandacht terug uit de hemel en zie wat je geoogst hebt aan wijsheid sinds de lente-equinox. Wat is je grootste les geweest? Wees daar tevreden mee en stil je onverzadigbare honger naar meer.’

Dan hoor je achter je een vrouwenstem. Je draait je om en daar staat een prachtige Venus in een lange witte jurk. Ze houdt een korenaar in haar linkerhand waarin een ster schijnt. Het is de ster Spica.

Venus zegt: ‘De korenaar is je oogst en de ster het hart daarvan. In plaats van te blijven reiken naar meer, kun je ook genieten van de schoonheid van deze stralende korenaar. Heb je ‘m al helemaal doorgrond? In deze maand september kun je de volheid zien van wat je bereikt hebt en hoe dit een stap in je ontwikkeling is. Realiseer je altijd dat het slechts een stap is en geen eindbestemming. De volgende stap die je moet gaan zetten is de aanvaarding van de verandering. Iets dat op zijn hoogtepunt is kan alleen maar omslaan in het tegendeel. Wat nu leeft zal straks sterven in deze wereld en geboren worden in een andere wereld. Dat is het mysterie van de boom en dus van jou. Dood en leven zijn exact hetzelfde’.

Er verschijnt een symbolisch beeld dat de kern van je grootste les van het afgelopen half jaar verbeeldt. Dan raakt het beeld versluierd door allemaal andere beelden van ervaringen die je de laatste maanden hebt gehad. Hoe zorg je ervoor dat je de kern blijft zien en niet verward raakt door alle ruis en chaos eromheen?

Mercurius verschijnt aan je zoals je hem kent. Een snelle, slanke jongeling die bruist van de beweeglijke energie. Als geen ander weet hij hoe het is om een verbinding te zijn tussen boven en beneden, tussen binnen en buiten, tussen de kosmos en jou. Dit keer heeft hij een perfect gebalanceerde weegschaal in zijn hand. In de linkerschaal ligt een witte veer en de rechterschaal is leeg.

‘Leg al je ervaringen en lessen in de lege schaal’, zegt hij. Je verzamelt de beelden tussen je handen en legt ze in de schaal. De weegschaal gaat direct uit balans en slaat door naar de rechterkant. Het gewicht van je ervaringen is vele malen groter dan de witte veer.

‘Wat doet die witte veer daar? Hoe kan een veer een tegenwicht bieden als hij zelf nauwelijks gewicht heeft?’, vraag je.

‘De witte veer is de pure waarheid van de wijsheid van het hart. Een hart hoort licht te zijn en vrij te zijn van pijn en bezwaren. Een hart kent de waarheid die welkom is in de hemelen waar de kroon naar reikt.’

Welke ervaringen zou je uit de schaal kunnen halen? Kun je een onderscheid maken tussen dat wat ertoe doet en dat wat je afleidt van het Goede? Ben je in staat je emotionele gehechtheid te laten sterven in je bewustzijn en te offeren aan de dood? Wetend dat dood en leven exact hetzelfde zijn vanuit een hoger bewustzijn?’

Ja hoor, dat kun je best. Als het zo gemakkelijk is …

Je pakt de beelden waarvan je weet dat ze niet zo belangrijk zijn. Terwijl je ze pakt, voel je de emoties die erbij horen. Je voelt het diepe verdriet van een grove afwijzing en gaat er helemaal in op. Het voelt opeens zo belangrijk dat je het als verraad voelt om het te offeren. Je wilt het koesteren en verzorgen. Bij je houden en troosten.

Dan verschijnt Mars. ‘Zal ik je helpen?’, zegt hij. ‘Vertrouw erop dat het goed zal gaan, dat de kosmos niets verloren laat gaan. Ook jouw verdriet niet. Laat je verdriet transformeren naar de volgende fase waar het mag dienen als voedsel voor het levenselixer.’

Je beseft dat je een keuze hebt en aarzelt. Dan knik je naar Mars en hij verwijdert je zware gemoed uit de weegschaal van Mercurius. Je ziet hoe de ster in de korenaar van Venus krachtiger begint te stralen.

Lees meer...

Het is snikheet. Je vindt geen schaduw in de groene vallei waar je bent. Vogels fluiten haast niet meer, de krekels blijven stil en er is geen zuchtje wind. Bewegen durf je niet omdat je het dan nog warmer krijgt. Je snakt naar verkoelend water en dat wordt nog erger als je je realiseert dat er geen water voor handen is. De lucht zindert en trilt grillig. Je lippen worden droog en je voelt de zon branden op je rood gekleurde huid. Je houdt je ogen gesloten en kunt alleen maar wachten op de nacht. De zon staat loodrecht boven je en je weet dat je nog uren moet wachten eer hij ondergaat in het westen. Je zweet veel. Door je wimpers zie je hoe er steeds meer zweetdruppels op je armen komen. Je voelt hoe er kleine beekjes zweet over je lichaam stromen. Je kleding is doorweekt en plakt aan je warme huid. Weer sluit je je ogen en je kunt niet anders dan je overgeven aan deze extreme zomerhitte. Alles verschroeit, verbrandt, verschrompeld en bezwijkt. Ook jij maar je merkt het niet. Voordat je lichaam het heeft opgegeven ben je meegedreven in die ene laatste zweetdruppel die door de porie op je voorhoofd naar buiten vloeide. In die laatste zweetdruppel zit je centrale levensthema van deze zomer. Het gaat over een enorme krachtsinspanning die moet worden geleverd om je te ontworstelen aan je overtuigingen en je ogen moet openen voor wat een diepe drijfveer is. Je bent klein en groot tegelijk in de druppel. Als je naar buiten kijkt zie je wazige schimmen om je heen. Dit zijn de schimmen van je overtuigingen en patronen. Je overlevingsstrategie die je altijd en overal kunt inzetten. Die jou altijd als de grote overwinnaar uit de bus laat komen. Het Ego -Ik als absolute en enige held. Dan zie je hoe deze held wordt aangevallen en keihard op de grond valt. Hoe hij zich bezeerd, hoe het bloed uit de diepe wonden gutst, hoe oude littekens opengereten worden en nog diepere wonden laten zien. Je schreeuwt om te waarschuwen want je ziet dat de vijanden rijen dik staan, klaar om toe te slaan en te vermoorden. De held blijft maar vechten en slaan en schoppen en uithalen naar elke vijand. Bloedend en verzwakt maar met een ongekende moed en strijdlust. Je vindt het een belachelijk tafereel en voelt je volkomen machteloos omdat je niet kunt ingrijpen. Wat is er hier aan de hand? Wie stopt dit zinloze geweld?

Dan verschijnt de planeetgod Mars. Op zijn helm heeft hij een schorpioen. Hij komt naast je zitten en laat de schorpioen van zijn helm afglijden, zijn hand in. Je kijkt en bent bang voor het kleine giftige beestje. Mars houdt de schorpioen recht voor je en je kijkt het dier in de ogen. Het is nog banger dan jij … dan herken jij jezelf in deze schorpioen en zie je hoe het vechten dat je doet je uitput en verzwakt. De schorpioen, dat ben je zelf als je angsten geraakt worden. De giftige staart is je wapenarsenaal dat je altijd paraat hebt omdat je altijd onder aanval staat. Zodra jij je dit realiseert pakt Mars de schorpioen terug en laat ‘m vrij lopen in het droge, hete landschap. ‘Dit is zijn habitat, maar niet de jouwe’, zegt Mars. Je zit nog steeds in de laatste zweetdruppel en je voelt dat er meer gaat gebeuren.
Mercurius poetst aan de buitenkant van de druppel en gebaart dat ie naar binnen wil. Verbaasd laat je de snelle ranke jongeling naar binnen. ‘Zo’, zegt hij, ‘ik ben net terug uit je onderwereld en heb iets voor je meegenomen. Momenteel verblijf ik in het teken Kreeft en werd daar geconfronteerd met hele oude ingesleten patronen die je hebt. Eentje daarvan heb je bijzonder goed weg gestopt in je onderwereld, maar ik vond dat het tijd was om ‘m naar het licht te brengen. Jij hebt natuurlijk geen idee waar ik het over heb. Jij bent het al lang vergeten, wat een beetje wonderlijk is, omdat het zo’n belangrijk grondpatroon is. Het is je programmatie van het Kreeftenstuk in jou. Het gaat over hoe je onbewust aan de verwachtingen van je voorouders en je huidige ouders voldoet. Hoe je netjes het eindproduct bent van wat jij opvoeding noemt. Van veel verwachtingen heb je je al losgemaakt, maar er is er één die als een slapende draak aan je voeten ligt. En die draak wil je niet wakker maken! Dus ben je voorzichtig, ben je niet helemaal open, overdrijf je je emoties om de diepste emotie te verbergen. In de draak huist je angst om alleen te zijn. En dan bedoel ik niet de angst om een paar uurtjes of weken alleen te zijn. Het gaat hier om de angst voor je existentiële eenzaamheid in die lijn van al je voorvaderen. Moederziel alleen zonder enig uitzicht op zorg of liefde van een ander levend wezen.

Herken je dat?’

Lees meer...