Unieke Donkere Maan Meditaties

Elke maand komen de Zon en de Maan samen in een sterrenbeeld. Dit is een kort moment waar een energetische bevruchting plaats vindt van bewustzijn, de Zon, met onderbewustzijn, de Maan. Het is een mystieke en mysterieuze gebeurtenis welke we niet met ons verstand kunnen begrijpen. Daarom gaan we mediteren. Via exclusief geschreven geleide - meditaties gaan we dit bijzondere moment binnen laten in onze geest en ziel. De meditaties bieden een verduidelijking van de symboliek van de 12 dierenriemtekens 

Door mee te doen aan deze meditaties krijg je meer bewustzijn op wat er in jou leeft en hoe dat in verband staat met de actuele energie. Je krijgt meer zelfkennis en opent je spirituele bewustzijn gericht en doeltreffend. Je herkent veel sneller welke energie er om je heen is en kunt daardoor betere keuzes maken. Omdat je meer weet en meer bewustzijn hebt.

Persoonlijke horoscoop
Elke deelnemer krijgt zijn persoonlijke horoscoop zodat ik kan zien in welk levensgebied de Donkere Maan plaatsvindt. Je ontvangt elke maand een tekst zodat je weet wat jou te wachten staat en hoe je de energie optimaal kunt ervaren.

Meenemen
Een dikke kaars met veel branduren en een kristal om de energie in op te slaan.

Waar en wanneer
De maandelijkse bijeenkomsten vinden plaats in Arnhem op donderdagavond van 20u tot 22u. We starten in mei 2018.

Kosten
360 euro

Voor meer informatie en aanmelden mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Ten tijde van dit schrijven is het vanwege de snijdende kou nauwelijks voor te stellen dat we richting het lentepunt gaan. Op 20 maart staat de Zon in de allerlaatste graad van de dierenriem in Vissen en op de 21e gaat hij naar Ram en trapt daarmee een nieuw astrologisch jaar af. Op 21 maart zijn dag en nacht even lang en is er dus sprake van een evenwicht. Dit heet de lente - equinox. Equi komt uit het Latijn en betekent gelijk; nox betekent nacht. Er vindt dus een grote ommekeer van energie plaats in deze maand. Op 23 maart gaat Mercurius retrograde lopen tot en met 15 april. Het is raadzaam om afspraken die je in deze periode maakt met potlood in je agenda te zetten want de kans is aanwezig dat ze verzet worden of niet doorgaan. Om tot een goed beeld van deze maand te komen lees je ook het dierenriemteken waar je Maan en je ascendant in staan. Op www.astro.com kun je je eigen horoscoop berekenen.

Nieuw!! Je kunt deze hemel ook luisteren op een podcast. Deze gaat dieper in op de tekst en duurt 24 minuten. Klik hier, oortjes in en lekker luisteren.

zodiac4

Ram 
Jij wil heel graag iets nieuws beginnen. Je barst van de energie en de plannen! Als het aan jou ligt ga je gisteren beginnen. Wat je tegenkomt zijn obstakels en onmogelijkheden. Financieel klopt het nog niet helemaal maar dat wuif je in al je enthousiasme weg. Daar zorgt de kosmos wel voor, neem je aan. In het weekend van 10 en 11 maart weet je of je door kunt gaan of niet. Dat gaat gepaard met aardig wat vuurwerk! Je plan explodeert en je blijft achter in rookwolken of je hebt een grootse doorbraak.

Stier
Het wordt een bewogen maand voor jou, Stier. Jouw planeet Venus staat heerlijk te dromen in Vissen en komt daar zo mooi tot haar recht. Alles is goed en vredig. Totdat… de hoekige werkelijkheid zijn intrede doet. Op 7 maart gaat Venus naar Ram en stroomt er opeens vuur door je bloed. Je wilt iets doen en wel nu! Op 12 en 13 maart krijg je te maken met logge regels en op 23 en 24 maart met een grote baas die jou pootje wil haken. Het komt erop aan hoe sterk en stabiel je bent en wat je kunt hebben.

Tweelingen
Terugkijken op je leven heeft zin als je probeert de grote lijnen te ontdekken om tot bewustwording te komen. Dat ga jij deze maand ook doen. Je weet drommels goed dat het over een andere boeg moet en dat er een fundamentele wissel om moet om dat te bereiken. Op 2 maart begin je vastberaden aan je nieuwe koers. Op 10/11 maart is er een tegenslag. Pak je het handig aan dat draai je die om en maak je er een voordeel van. Op de 23 maart gaat jouw Mercurius retrograde ( schijnbaar achteruit) lopen en moet je dingen herzien. Zie het als een herstart.

Kreeft
Jij wordt gezien deze maand. Men zit te wachten op je kennis en ervaringen. Het is tijd om uit de schaduw te komen en in het licht te stappen. En daar mag best wat trots en kracht bij! Er komen kansen voorbij die jouw leven in de goede richting buigen. De erkenning waar je op hoopte is nu daar. Het komt in het begin van deze maand langs dus let goed op. Wees niet bescheiden en blijf vooral jezelf. Want dat is precies wat er gevraagd wordt.

Lees meer...

We hebben op 15 februari een zoneclips in Waterman. Zon en Maan staan dan in dit teken en het markeert altijd een bijzonder moment. Het is een nieuw begin dat een lang na-effect heeft. Omdat Mercurius hier ook in betrokken is, is het goed mogelijk dat moderne techniek in opspraak komt. Waterman gaat over groepen mensen en is een rebels teken dat niets met hiërarchie heeft. Hij erkent geen macht en buigt voor niks of niemand. Het is ook het teken van de nieuwe uitvindingen die zeer futuristisch van aard zijn, maar ook het teken van de archeologie. We kunnen ons het best maar laten verrassen.

file_021Ram

Met jouw planeet Mars in Boogschutter heb je een grote behoefte aan vrijheid en groei. Alles wat jou probeert tegen te houden kan rekenen op een snauw. Zit je niet op te wachten. Je wilt je horizon verbreden en bent klaar voor iets geheel nieuws. Krijg je te maken met onrecht dan trek je ten strijde met getrokken zwaard. Je bent niet bang en ziet geen enkel risico. Je bent dus een tikkeltje overmoedig en dat kan verkeerd gaan.

Stier
Je bouwt aan je netwerk en komt nieuwe mensen tegen. Allemaal erg leuk en lucratief, maar naarmate de maand vordert merk je dat je moe bent. Vanaf de 11e trek jij je terug. Er ligt heel wat op je bordje wat je moet verwerken en daar neem je de tijd voor. De eerste stap is erkennen dat je nu aan jezelf moet denken en dat ook daadwerkelijk doen. Dit betekent dat je nee moet zeggen zonder je schuldig te voelen. Door te zien waar je verantwoordelijkheid ligt schep je veel duidelijkheid.

Tweelingen
Je hebt veel kennis opgedaan en wilt altijd wel meer. Maar je gaat inzien dat je iets van je eigen ervaring en wijsheid kunt toevoegen aan deze kennis, en het dan ververst kunt presenteren aan de buitenwereld. Deze maand ga je in kaart brengen waar je staat. Ook al lonkt de vrijheid en wil je niets dat moet, toch breng je de beheersing op om het wel te doen. Omdat je weet dat het je gaat dienen. Voor jouw doen ben je erg rustig.

Kreeft
Je weet dat het aan de tijd is om jezelf te laten zien. Daar ben je eigenlijk veel te verlegen voor, maar je zet toch de eerste stap. Het gaat vooral om je werk en je maatschappelijke positie. Zodra je weet én voelt dat je nodig bent, aarzel je geen moment en pak jij je moment. Op zoek naar ander werk? Dan is dit een hele goede maand om een stap te zetten. Zoek het vooral in leidinggevende of coachende beroepen.

Leeuw
Je bent veel onderweg en weinig thuis. Dat is nu even niet anders maar je vindt het wel moeilijk. Probeer een nieuwe balans te vinden tussen uit en thuis en buiten en binnen. De eclips gaat jou deze maand raken en zet je op een ander spoor. Dit spoor heeft alles te maken met het doel dat jij jezelf gesteld hebt in dit leven. Dat kan betekenen dat je afscheid gaat nemen van iets wat je voorheen zeer na aan het hart lag.

Lees meer...

Het nieuwe jaar 2018 is gearriveerd. Voor ons een jaar met 12 maanden, 52 weken en 365 dagen. Er moet nog niks en er mag van alles. Meebewegen met de aanwezige krachten geeft energie. Deze maand januari kan een pittige zijn als je je verzet. Want er staan een paar transformatiemomenten op de agenda. Wees wijs en doe gezellig mee. Zo doe je er je voordeel mee. Verzet is altijd zinloos.

Ram
Jouw planeet Mars staat in het dierenriemteken Schorpioen in de buurt van Jupiter, die daar ook staat. Deze planeetstand zorgt ervoor dat je naar binnen keert en tot grootse inzichten kunt komen. Het is je eigen onderwereld waar je toegang toe hebt en dit tilt je op naar bijzondere wijsheden. Deze kunnen confronterend zijn maar als je ze onbevreesd tegemoet treedt, overwin je angsten en versla je je monsters. Daarna ervaar je een grootse vrijheid en heb je werkelijk aan psychische kracht gewonnen. Je bent veel sterker dan je dacht!resistance

Stier
Jouw planeet Venus loopt naar Pluto in Steenbok en arriveert daar op de 10e januari. In deze aanloop verandert je blik op de liefde. Je ervaart gehechtheid en realiseert je dat loslaten erg moeilijk is. Het is een spanningsvolle aanloop die je helemaal in beslag neemt. Ook financieel kun je dit merken omdat je met onmogelijkheden te maken krijgt. Op 19 januari gaat Venus naar Waterman en wordt de druk aanzienlijk minder. Vrienden worden belangrijk en je hebt meer lucht. Relativeren wordt ook makkelijker en je toekomstbeeld vult zich met idealen.

Tweelingen

Mercurius is jouw planeet en in Boogschutter is hij optimistisch gestemd. Je verlegd allerlei grenzen en leert veel over het leven. Noem het gerust wijsheid. Op de 12e gaat Mercurius naar Steenbok en dan word je veel serieuzer. Je bent zorgvuldig en doet dingen graag ‘zoals het hoort’. Ook ga je een gezet doel concreet maken want het is tijd. Op de 24e en 25e is het moment van de waarheid. Je beschikt dan over een sterke innerlijke kracht en verzet bergen. Het verleden sluit je dan resoluut af en niemand speelt meer spelletjes met je.

Kreeft

Jij houdt dingen voor jezelf deze maand. Je denkt van alles maar je spreekt het niet uit. In stilte bereid jij de volgende fase van je leven voor en dat doe je op een heel gedegen manier. Je leest veel en zuigt je vol met kennis, want je wilt heel precies weten in welke fase van ontwikkeling je bent. Communiceren doe je alleen met mensen die heel dicht bij je staan. Je realiseert je dat alle stappen die je nu zet, gevolgen hebben voor je toekomst en aangezien dit zo belangrijk voor je is neem je alle tijd.

Lees meer...

Winterzonnewendesteenbok

Er voltrekt zich nogal wat aan de astrologische hemel in december. Van schrikeffecten tot een strakke structuur tot helaas helaas, weer een retrograde Mercurius. Het is weer zover ja.
En op 21 december hebben we de winterzonnewende. Het licht heeft haar diepste punt bereikt en keert weer terug! Gelouterd en vernieuwd wint het licht van de Zon weer aan terrein.
Hoe deze energie per dierenriemteken zal uitwerken? Lees het hieronder en vergeet niet de tekens waar je ascendant en Maan in staan mee te nemen.

Ram
Jouw planeet Mars staat nog even in Weegschaal. Voordat hij dit teken verlaat staat Uranus recht tegenover hem en dat zorgt voor vuurwerk! Positief gezien is dit de noodzakelijke wake up call maar gezien de enorme hoeveelheid energie die hiermee vrijkomt werkt het meestal anders uit. Als een explosie, een conflict of een onaangename en vooral ook onverwachte gebeurtenis. Op 1,2,3 en 4 december is deze ontmoeting het scherpst en daarna keert de rust weer terug. Op 10 december gaat Mars naar Schorpioen en verandert zijn energie van sociaal ( Weegschaal) naar intens en diep. Je wordt dan misschien rustiger van buiten maar van binnen begint er iets flink te broeien.

Stier
Vrijwel de hele maand december staat jouw planeet Venus in de positieve Boogschutter. Je hebt zin om een mooie reis te maken, een studieonderwerp op te pakken en vooral te genieten van vrijheid! Nieuwe invloeden rekken je bewustzijn op en je kunt nu een goede stap in je spirituele ontwikkeling zetten. Tijdens de kerstdagen verwisselt Venus de Boogschutter voor Steenbok en ontmoet daar Saturnus. Dat is als op de rem trappen. Alle mooie plannen die je hebt gemaakt moeten wel realistisch zijn en precies dat komt dan aan de orde. Met voldoende doorzettingsvermogen moet er zeker een plan door kunnen gaan. Geld speelt een grote rol deze dagen.

Tweelingen
Jajaja … jouw planeet Mercurius gaat op 3 december retrograde en dat is meestal niet echt fijn. Omdat afspraken niet doorgaan, verzet worden, dat je vergeten wordt terwijl je je zo verheugd had, dat je iets stoms ondertekend hebt, dat niets is wat het lijkt. Niets. En je kunt niets anders doen dan lijdzaam afwachten tot ie weer vooruit gaat lopen. Tot de 24e dus en dan moet ie nog op tempo komen. Het is wel een goede maand voor introspectie en het verwerken van kennis die je onlangs hebt opgedaan. Rationele kennis is interessant maar als het bij de ratio blijft haal je er niet het maximale uit. Door de kennis te integreren en toe te passen in je leven word je letterlijk wijzer.

Kreeft
Jij geniet deze maand van de warmte die je krijgt van de mensen om je heen. Zeker als het gaat om je vrienden of een sociaal netwerk waar je toe behoort, ben je extra blij. Je ziet het als je gekozen familie. Genieten is sowieso jouw thema. En dat kan variëren van extravagante luxe tot hele kleine dingen die veel betekenen voor je. In de liefde kan een conflict voor opheldering zorgen en je aanzetten om je anders op te stellen. Enige wijsheid is zeer welkom in je relatie. Niet alles persoonlijk nemen blijkt een goede houding te zijn om excessen te voorkomen.

Lees meer...